Treći Banja Luka Fest pripremio koncerte domaćih i regionalnih muzičkih zvezda
Treći Banja Luka Fest pripremio koncerte domaćih i regionalnih muzičkih zvezda

Treći Banja Luka Fest pripremio koncerte domaćih i regionalnih muzičkih zvezda

Tokom letnjih dana, ukoliko niste na moru, definitivno bi slobodno vreme trebalo da posvetite festivalima. Ovoga puta, predlažemo vam Banja Luka Fest koji će u trajanju od 5. do 8. jula organizovati koncerte jedinstvenih i poznatih domaćih i regionalnih muzičkih izbvođača. Koncerti i celokupan muzički sadržaj biće organizovani na prelepoj tvrđavi Kastel te će svi kocerti dodatno dobiti svoju čar.

Mi vam donosimo kompletan raspored koncerata, ali i sve neophodne informacije vezane za festival.

Velika domaća i regionalna imena

Treći Banja Luka Fest, internacionalni muzički festival, slavu je stekao kao jedna od najomiljenijih i najlepših manifestacija u regionu. Ove godine sprema bogat program koji započinje premijernim koncertnom Marije Šerifović Druga strana ploče – Symphonic koji će 5. jula na Tvrđavi Kastel otvoriti festival.

Nakon velikog otvaranja 5. jula uz premijerni koncert Marije Šerifovi, Druga strana ploče u pratnji simfonijskog orkestra, 6. i 7. jula uslediće koncerti svetske zvezde Jasmin Levi i našeg najpoznatijeg violiniste Nemanje Radulovića. Festival će zatvoriti Veče za ljubav uz posebno osmišljen zajednički nastup velikana naše pop scene Nine Badrić i Petra Graša.

I posetioci i javne ličnosti na crvenom tepihu

Tradicionalno, viševekovna tvrđava na obali Vrbasa, zbog Banja Luka Festa postaće raskošna koncertna dvorana na otvorenom, sa jedinstvenom sedećom platformom. Platforma može da ugosti više od 3000 ljudi tokom svake festivalske večeri. Zaštitni znak festivala je i crveni tepih na kome će se pojaviti značajne ličnosti iz svih sfera umetnosti i kulture, ali kojim će moći da prošetaju i svi posetioci festivala.

O Banja Luka Festu mnogo se priča od samog njegovog početka 2021. godine. Festival je tada otvorio virtuoz Stefan Milenković, a kroz godine nizali su se koncerti svetskih zvezda Marize i Luz Kasal. Tu su i velikani poput Josipe Lisac, Amire Medunjanin, Radeta Šerbedžije, Bajage i Instruktora.

Kao vrhunac prošlogodišnjeg Banja Luka Festa dogodila se velika svetska premijera – koncert Zdravko Čolić Symphonic, koji je pomerio granice. Uvek voljenog Čolu predstavio u potpuno novom svetlu. Zbog svega toga, očekivanja od trećeg Banja Luka Festa su ogromna, a publika u još većem broju stiže na Kastel.

Banja Luka Fest ove godine obećava četiri večeri, četiri premijere i hiljade prilika za uspomene koje se pamte ceo život. Ne propustite muzički festival zbog koga Banja Luka početkom svakog jula postaje omiljeno mesto svih ljubitelja kvalitetne umetničke muzike i mondenske atmosfere kakvu nose samo najlepši svetski festivali

Ulaznice za sve koncerte na predstojećem Banja Luka Festu dostupne su u agenciji Stars&more, plato ispred RK Boska i kupikartu.ba

Učitati još
Zatvori