Podcast: Kako da prevaziđete strah i usamljenost
Podcast: Kako da prevaziđete strah i usamljenost

Podcast: Kako da prevaziđete
strah i usamljenost

Kao i svake naredne nedelje, donosimo vam Journal predlog podcasta; ovaj put, tema su strah i usamljenost a reč je o The Journey with Ryan Duey, emisiji u kojoj gostuje Peter Crone poznatiji kao arhitekta uma.

Peter Crone je jedan od najpoznatijih fitnes trenera današnjice koji je čitavu svoju karijeru sarađivao sa poznatim ličnostima, na njihovom telesnom i fizičkom zdravlju, da bi tokom kasnijeg života otkrio i sposobnost da ljudima pomaže razgovorom i mentalnom podrškom.

Već naveliko poznate na društvenim mrežama, Cronove izjave pogađaju pravo u centar, dok nas razgovor sa Ryan Dueyem samo još dublje uvodi u čitavu životnu priču Cronea u kojoj nam on objašnjava kako je pomogao prvenstveno sebi, što ga u životu podstiče da pomaže drugima.

Lične ispovesti / suština razgovora

Kada je reč o podcastima, niko ne voli apstraktne priče sa kojima ne može da se poistoveti. Kada je reč o ovom konkretnom razgovoru, to nikako nije slučaj, ova dvojica mladih ljudi savršeno balansiraju između činjenica i priča iz ličnog iskustva.

Kako vam ne bismo previše otkrivali, a opet uspeli da vas zainteresujemo da poslušate ovu epizodu koju ćemo kasnije u daljem tekstu linkovati, dovoljno je da vam kažemo da Peter Crone u samom uvodu podcasta priča o svom dečačkom životu nakon što mu su mu prvo majka, a kasnije otac preminuli. Objašnjava kako je to sve uticalo na formiranje njegovog straha od ostavljanja. Strah od ostaljanja ga je kasnije naveo na to da bude toliko savršen u svakom svom emotivnom odnosu da bi se na kraju svaka veza završila neuspešno, a on ostao da se suoči sa svojim najvećim strahom.

Kako je uspeo to da prebrodi, obrazložićemo vam, zato što vas pored ove priče očekuje još mnogo emotivnih događaja koje Crone nesebično deli sa slušaocima.

Naime, Crone je kod konkretnog slučaja, kada ga je poslednja devojka napustila, shvatio da ne može mnogo da promeni kada je reč o konkrentnoj situaciji. Došao je do zaključka da jedino na šta može da utiče jeste on sam, i način na koji percipira odnose.

Rekao je, parafraziramo: pitao sam se gde je, da li me voli još uvek, da li će se ikada javiti ponovo? Svim ovim pitanjima bila je zajednička jedna stvar, nisam znao odgovor. Znao sam samo da moram da se menjam i da radim na sebi.

Poslovni usponi / poslovni padovi

Kako smo već spomenuli u uvodu, Crone je jedan od najpoznatijih fitnes trenera današnjice, međutim njegov put nimalo nije bio lak. Ni jedan životni put nije linearan, i nekada je veoma bitno da od osoba koje su uspele da se izbore sa svojim najvećim strahovima, čujemo paterne koji su im omogućili da ispolje svoj puni potencijal.

Crone je uspeo da u razgovoru koji traje više od sat vremena otkrije neke veoma zanimljive činjenice koje se tiču fizičkog i mentalnog zdravlja. One kasnije dovode do uspeha i potpune slobode tela i duha što omogućava čoveku da ispolji sve svoje težnje. Croneovi paterni takođe poručuju kako da se nosimo sa svakim padom u momentu kada se on dogodi u životu. Jer, kako Crone misli, strah od neuspeha blokira i najveće umove, a neuspesi su nešto neizbežno.

@petercrone

Podkast možete odgledati na spotify aplikaciji ili na youtube-u.

Foto: Instagram, Pexels

Učitati još
Zatvori