New video alert: Olivia Rodrigo nas vodi na bal bivših devojaka
New video alert: Olivia Rodrigo nas vodi na bal bivših devojaka

New video alert: Olivia Rodrigo nas
vodi na bal bivših devojaka

Olivia Rodrigo važi za jednu od najpopularnijih pevačica generacije a njena prva pesma “Drivers Licence” oborila je razne rekorde i lansirala je u zvezdano nebo. Pevačica je nakon prvog hita prošla strah da ne ostane one hit wonder ali njena karijera nastavila je da se odvija uzlaznom putanjom.

Napravila je dvogodišnju pauzu između dva albuma i naglasila da ne želi da uđe u sistem hiperprodukcije uprkos potražnji tržišta. Izrazila je želju da svoju muziku stvara po osećaju a nakon što je krajem prošle godine izbacila drugi album sada je snimila intrigantan spot za pesmu “Obsessed”.

Bal bivših devojaka

Olivia Rodrigo od starta važi za pop buntovnicu  pa ako njena pesma ili spot krenu u nežnom tonu budite sigurni da vas u drugom delu čeka kulminacija.

Novi hit “Obsessed” u svom video formatu vodi nas na bal bivših devojaka od kojih svaka ima svoj opis na lenti – iz kojeg možemo doneti zaključak o njenom nekadašnjem statusu u vezi koja je okončana. Olivia je, naravno, autsajder ovog skupa kako jedina nosi buntovnu frizuru i crnu haljinu dok peva o tome kako je opsednuta bivšom devojkom svog sadašnjeg dečka.

Olivia i njen uticaj na pop kulturu

Kada se pojavila komentari su ukazivali na to da je oživela pop scenu nove generacije, a poredili su je sa punk-pop devojkama koje su ovaj žanr pokrenule  početkom dvehiljaditih. Njen imidž je od starta jasno komuniciran a ista estetika prati je i dan danas, dok je u međuvremenu postala i zaštitno lice raznih brendova među kojima je i Glossier.

Marketinški gledano ona ima zaista veliki uticaj na generacije koje dolaze a koje su je prvenstveno prihvatile jer su mogle da se identifikuju sa njenim autobiografskim pesmama. Njena izdavačka kuća polaže velike nade i trudi se da joj pruži sve potrebne resurse za dalji razvoj karijere a novi spot za pesmu “Obsessed” možete pogledati u nastavku teksta.

Foto: Instagram / @oliviarodrigo

Učitati još
Zatvori