Zašto je Tinashe toliko underrated i da li je ovo konačno njena muzička godina?
Zašto je Tinashe toliko underrated i da li je ovo konačno njena muzička godina?

Zašto je Tinashe toliko underrated i da li je ovo konačno njena muzička godina?

Na početku njene karijere, pre nešto više od 10 godina, činilo se da je Tinashe next big thing u muzičkoj industriji jer imala je sve – glas, talenat za ples, izgled i dobru produkciju iza sebe.  Godine su prolazile, ona je izbacivala albume i jake duete (gostovala je na trakama Britney Spears i Chris Browna) ali prava svetska mainstream slava i značajne nagrade kao da su izostali.

Sa druge strane, južnoafrička pevačica Tyla pojavila se tek prošle godine na sceni i već ima svoju prvu Grammy nagradu u karijeri. Da li su ovo stvari puke sreće i tajminga ili neko prosto nema taj relatable x factor? 

Ova godina krenula je uspešno

Tinashe je u ovoj godini već izbacila novi album, nastupala na festivalu Coachella (što je bio njen dugogodišnji san), dobila Harpers Bazaar digitalni cover i gostovala u britanskom čuvenom  Tiny Desk sessionsu. 

Ako se osvrnemo na činjenicu da je Miley Cyrus nakon toliko hitova i godina na sceni tek u 2024. dobila svoj prvi Grammy onda nam je jasno da svako ima svoj tajming kada velike stvari trebaju da se dese.

Tinashe je, po nama, jedan od underrated artista, kao i Ciara, koje poseduju zaista sve kvalitete jednog muzičkog superstara ali prava mainstream slava kao da ih zaobilazi.

Svadja sa Chris Brownom

Uprkos duetu koji su imali pre izvesnog broja godina Tinashe se naknadno izjasnila da je zažalila što je snimila pesmu sa Chris Brownom zbog njegove nasilničke prošlosti, na šta je on  vrlo burno odreagovao napisavši kako ona, osim te pesme, u karijeri nema nijedan hit.

Znajući da je rizično ulaziti u raspravu sa konfliktnom osobom ona je ipak ostala pri svom stavu i nije promenila mišljenje, iako su je njegovi fanovi par meseci uzeli na zub i apelovali ljude da bojkotuju njenu muziku.

I dalje je karijerno daleko od headlinera na Coachelli ali je bar stvari pomerila sa takozvane mrtve tačke i nadamo se da – Tinashe vreme tek dolazi.

Foto: Instagram / @tinashenow

Učitati još
Zatvori