Bad Bunny je najslušaniji izvođač u 2022. godini
Bad Bunny je najslušaniji izvođač u 2022. godini

Bad Bunny je najslušaniji
izvođač u 2022. godini

Treću godinu za redom, Portorikanac Bad Bunny najslušaniji je izvođač na platformi Spotifya njegov album Un Verano Sin Ti prvi je po broju slušanja za ovu godinu.

Ovo je bila godina Bad Bunnyja. Sa 18.5 milijardi reprodukcija, Bad Bunny se slušao više nego bilo koji drugi muzičar. Osim što na platformi Spotify ubedljivo prednjači, i Apple Music je prethodno proglasio Portorikanca za izvođača godine. Njegov poslednji album, koji je izašao u maju ove godine, najslušaniji je na ove dve platforme, ali i na Deezer-u.

Već od proleća, u prvoj nedelji od objavljivanja, Un Verano Sin Ti je obarao rekorde. Toliko ih je, da nećemo ni pokušati da ih navedemo sve. Nedavno je postao i prvi album na španskom jeziku nominovan za Grammy album godine. Magazin TIME već ga je proglasio za najbolji u 2022, dok ga je Rolling Stone postavio na drugo mesto, odmah ispod Beyoncé, a ispred Taylor Swift i Rosalije.

@badbunnypr

Bad Bunny, čije je pravo ime Benito Martínez Ocasio, među svojim sunarodnicima već je stekao status idola. Fanovi su ga prozvali Sveti Benito (šp. San Benito), a ove godine nam je postalo jasno i zašto.

Latino muzika godinama unazad zadobija nove fanove na svim meridijanima. Uprkos jezičkim barijerama, zvuk Južne Amerike dopreo je do miliona slušalaca van tog kontinenta. Svi su izgledi da će njihova popularnost nastaviti da raste, pa je možda dobar trenutak da osvežimo naše znanje španskog (hvala bakama i njihovom insistiranju da gledamo telenovele zajedno!)

Foto: profimedia, Instagram (@badbunnypr)

Učitati još
Zatvori