Snimanje treće sezone serije „Euphoria” se ipak odlaže – a pojedini tvrde da do njega neće ni doći
Snimanje treće sezone serije „Euphoria” se ipak odlaže – a pojedini tvrde da do njega neće ni doći

Snimanje treće sezone serije „Euphoria” se ipak odlaže – a pojedini tvrde da do njega neće ni doći

Iako je treća sezona serije Euphoria najavljena još početkom 2022. godine, u mesecima koji su usledili postalo je jasno da snimanje ipak neće započeti u skorijem periodu. Dani su odmicali, a na svakih nekoliko nedelja pojavljivale bi se dezinformacije koje su najavljivale zvaničan početak snimanja. Iako je i jedna od glavnih glumica Sydney Sweeney pre samo nekoliko dana otkrila da će snimanje treće sezone uskoro započetiHBO je početak snimanja ponovo odložio. Međutim, sudeći po objašnjenju, čini se da ni scenario još uvek nije napisan.

Šta se krije iza uspeha ove serije?

Serija Euphoria počela je da se emituje tokom 2019. godine. Za njen uspeh u prvom redu zaslužna je glumačka ekipa sačinjena iz dobro poznatih i manje poznatih lica – koja su zahvaljujući svojim ulogama stekli svetsku slavu. U fokusu radnje nalaze se mladi ljudi koji tokom srednjoškolskih dana nailaze na različite životne prepreke. Prateći njihovu svakodnevicu, upoznajemo se sa karakteristikama njihovih ličnosti.

Ovo ostvarenje – koje se žanrovski može okarakterisati kao drama – jedno je od mnogih koje je, koristeći se sredstvima koja garantuju uspeh među publikom, za kratko vreme postalo jedno od najgledanijih. Emitovanje druge sezone otpočelo je u januaru 2022. godine, a poslednja epizoda objavljena je 27. februara iste godine.

Glumačku postavu čine, između ostalog, Zendaya, Maude Aptow, Alexa Demie, Sydney Sweeney, Hunter Schafer, Jacob Elordi i drugi. Sa obzirom na to da je većina njih u žiži javnosti, nije iznenađujuća činjenica da se snimanje novih epizoda konstantno odlaže. Štaviše, čini se da je upravo to jedan od glavnih razlog.

…a šta se krije iza odlaganja treće sezone?

Sudeći po izjavama predstavnika televizijske mreže HBO, kreatori serije Euphoria žele u potpunosti da se posvete novim epizodama. Samim tim, imaju želju da stvore besprekornu sezonu. Istovremeno, oni žele da dozvole glumcima da rade na drugim projektima. Dakle, nakon holivudskog štrajkaSam Levinson i njegovi saradnici sada su pronašli novo opravdanje.

No, do premijere nove sezone – koja je najavljena za 2025. godinu – verovatno neće doći. Druga sezona čekala se dve i po godine, a čini se da će razmak između druge i treće biti još duži. Međutim, pojedini izvori tvrde da bi snimanje moglo i u potpunosti da bude obustavljeno. Iako ljubitelji ove serije sa nestrpljenjem iščekuju nove informacije, čini se da se prava istina još uvek neće saznati.

Foto: IMDb / Instagram @euphoria

Učitati još
Zatvori