Reneé Rapp: Upoznajemo zvezdu mjuzikla „Mean Girls“
Reneé Rapp: Upoznajemo zvezdu mjuzikla „Mean Girls“

Reneé Rapp: Upoznajemo zvezdu mjuzikla
„Mean Girls“

Dvadeset godina nakon originalnog filma, u američke bioskope pristigla je nova verzija čuvenog Y2K klasika – Mean Girls. Komičarka i glumica, Tina Fey, adaptirala je svoj scenario iz 2004. godine u vidu mjuzikla. Ujedno je izmenjena i dobro poznata glumačka postava, a novu predvodi Reneé Rapp. Lik Regine George nije nepoznanica za mladu američku glumicu i pevačicu – s obzirom na to da je ovu plavokosu teenage atrakciju igrala, nebrojeno puta, u istoimenom brodvejskom mjuziklu. Gledaoci su, uglavnom, pozitivno reagovali na nedavno objavljeni film – dok kao prilog tome stoji bioskopska zarada koja je u prvoj nedelji prikazivanja nadmašila, uloženih 36 miliona dolara.

U nastavku otkrivamo ko je zapravo Reneé Rapp…

Reneé Rapp – biografski segmenti

Reneé Rapp, rođena je u Šarlotu 2000. godine. Iako je glumom počela da se bavi prvenstveno iz hobija, zahvaljujući neospornom talentu i harizmi biva primećena van granica Severne Karoline. Uslediće uloga u pozorišnoj predstavi  Big Fish, zbog koje dobija i značajnu pozorišnu nagradu Jimmy (za najbolju mladu glumicu). Nakon ovog laskavog priznanja, životna putanja mlade (i još uvek neafirmisane glumice), dobija ubrzani tok – sve zahvaljujući mjuziklu, Mean Girls, u kojem ostvaruje vodeću ulogu.

Muzički uspeh

Novostečena popularnost otvara nove poslovne prilike, a Reneé Rapp ujedno odlučuje da se posveti svojoj prvoj i najvećoj ljubavi – muzici. Krajem 2022. godine objavljuje  EP, koji je publika sjajno prihvatila. Usledila je i ograničena koncertna turneja, tokom koje se tražila karta više. Takav sled događaja motivisao ju je da snimi prvi studijski album Snow Angel. Na tom albumu posebno se istakla numera Pretty Girls – čiji je propratni muzički spot režirala britanska manekenka Cara Delevingne. Premijera filma Mean Girls dodatno je učvrstila njenu popularnost među Gen Z populacijom. Međutim, Reneé Rapp nakon ove velike uloge ne planira da nastavi filmsku karijeru. Shodno toj odluci, ubuduće od nje možemo očekivati samo nove muzičke projekte.

Foto: Instagram @reneerapp @togethxr

Učitati još
Zatvori