„Oh, Canada“: Richard Gere, Uma Thurman i Jacob Elordi u novom filmu – donosimo detalje
„Oh, Canada“: Richard Gere, Uma Thurman i Jacob Elordi u novom filmu – donosimo detalje

„Oh, Canada“: Richard Gere, Uma Thurman i Jacob Elordi u novom filmu – donosimo detalje

Oh, Canada novi je filmski naslov koji je okupio velika glumačka imena. U režiji čuvenog Paula Schradera, ova drama će premijeru imati na predstojećem 77. Kanskom filmskom festivalu. Film je okupio Jacoba Elordija, Umu Thurman i Richarda Gerea, sa kojim je Schrader prethodno sarađivao na filmu American Gigolo 1989. godine.

Oh, Canada

Film Oh, Canada zasnovan je na romanu Foregone Russella Banksa iz 2021. godine. Radnja filma smeštena je u period Vijetnamskog rata i prati život Leonarda Fifea. Fife je bio enigmatični Amerikanac koji je emigrirao u Kanadu tokom Vijetnamskog rata. Karijeru je gradio u dokumentarnom filmu – mada je privatno kreirao mit oko sopstvenog, lažnog života. Na samrti, Fife shvata da je njegov ceo život bio zasnovan na laži – i pred smrt, suočava se sa samim sobom.

Poslednji intervju Fife je dao iz bolničke postelje u Montrealu, otkrivajući dugočuvane tajne i mitove. Fifeovim šokantnim ispovestima prisustvovala je njegova supruga, Emma, te njegov dugogodišnji učenik, Malcolm MacLeod. Iste ispovesti ispratila je i filmska ekipa.

Glumačka postavka

Leonarda Fifea u poznim godinama tumači Richard Gere, dok njegovu mlađu verziju igra Jacob Elordi. Uma Thurman tumači njegovu suprugu, Emmu. Učenika Malcoma tumači Michael Imperioli, kog znamo iz serija The Sopranos i The White Lotus. U ostalim ulogama su Victoria Hill, Kristine Froseth, Penelope Mitchell i Zach Shaffer.

Film je sa snimanjem počeo prošlog septembra u Njujorku i produkcija je objavila da je wrapped samo tri nedelje kasnije. Oh, Canada će svetsku premijeru imati na 77. Kanskom filmskom festivalu ovog maja.

Foto: IMDb / Instagram @umathurman / @thecinegogue

Učitati još
Zatvori