Tri predstave koje ne smete propustiti naredne nedelje u Srpskom narodnom pozorištu
Tri predstave koje ne smete propustiti naredne nedelje u Srpskom narodnom pozorištu

Tri predstave koje ne smete propustiti naredne nedelje u Srpskom narodnom pozorištu

Do kraja marta dele nas još samo dve nedelje, a ukoliko ovog meseca niste bar jednom posetili pozorište – sada je pravo vreme za to. Već smo izdvojili tri predstave sa repertoara Teatra na Brdu koje morati pogledati u martu, a ovaj put fokus prebacujemo na Novi Sad. Srpsko narodno pozorište tokom čitave godine repertoar obogaćuje zanimljivim predstavama, a upravo tako biće i naredne nedelje. Dakle, sve što vam preostaje jeste da, zbog velikog interesovanja, karte obezbedite na vreme.

Predstave Novi Sad
unsplash / @alevisionco

ZAJEDNO • PONEDELJAK • 18. MART

Režiju predstave Zajedno potpisuje Jana Maričić, dok je tekst napisala Ana Đorđević. U njenom fokusu nalazi se patologija porodičnih veza, te brojne druge teme, problematike i tajne. Likovi koji se pojavljuju u predsavi obeležavaju sedam dana od smrti oca porodice, a njihova međuzavisnost i zajedništvo prikazana je upravo kroz prizmu događaja koji je izazvao njihov ponovni susret i okupljanje.

Ova predstava istovremeno sjedinjuje humor i suze, te ljubav i praštanje – a upravo to razlog je zbog kog bi trebalo da je pogledate. Ona će biti izvedena 18. marta na Kamernoj sceni sa početkom od 20.30 časova. Cena karte iznosi 1.200 dinara.

BURA • UTORAK • 19. MART

Samo dan kasnije na sceni Pera Dobrinović biće izvedena predstava Bura – adaptacija romantične drame koju je napisao William Shakespeare. Režiju potpisuje Kokan Mladenović, a smatra se da je ova drama poslednja koju je Shakespeare napisao, a ujedno i jedna od najboljih. Međutim, ona se po mnogo čemu razlikuje od njegovih tipičnih, najpoznatijih dela.

Štaviše, smatra se da ni u jednom od njegovih remek-dela nije tako vešto prikazana protivrečnost između okrutnosti istorije sa jedne strane, i moralnog poretka sa druge. Stoga, obezbedite karte na vreme. Predstava počinje u 19.30 časova, a cena karte je 1.000 dinara.

RIGOLETTO • SREDA • 20. MART

Za razliku od prve dve predstave, Rigoletto je u osnovi opera u tri čina iz 19. veka – koja traje dva i po sata bez pauze. Nju potpisuje kompozitor Giuseppe Verdi, a libreto je napisao Francesco Maria Piave prema drami Kralj se zabavlja.

Ova legendarna opera premijerno je izvedena 1851. godine u Veneciji, a režiju predstave koja će biti izvedena 20. marta na sceni Jovan Đorđević potpisuje Aleksandar Nikolić, dok je dirigent je Mikica Jevtić. Predstava počinje u 19 časova, a cene ulaznica kreću se od 600 do 1.000 dinara.

Foto: Instagram @srpskonarodnopozoriste1861 / Unsplash @alevisionco

Učitati još
Zatvori