Dok iščekujemo nastavak sage „Dune“, u bioskopima se prisećamo prvog dela
Dok iščekujemo nastavak sage „Dune“, u bioskopima se prisećamo prvog dela

Dok iščekujemo nastavak sage „Dune“, u bioskopima se prisećamo prvog dela

Jedan od najiščekivanijih filmova godine zasigurno je drugi deo megahita Dune. Iako je izlazak filma bio  pauziran zbog štrajka u Hollywoodu, već početkom godine bio je poznat službeni datum njegovog izlaska – 29. februar. Nedavno smo napravili osvrt na premijeru u Meksiku, a dok čekamo da nastavak sage stigne i kod nas, prvog dela se možemo podsetiti u domaćim bioskopima. Re-distribucija adaptacije prvog romana naučnofantastičnog klasika Dune Franklina Herberta dostupna je u domaćim bioskopima.

Dune

Prvi deo

Dune je nastao prema istoimenom romanu iz 1965. godine, a ovo mu nije bila prva filmska adaptacija. U 80-im se u tome okušao legendarni David Lynch, no film nije prošao toliko dobro među publikom. Denis Villeneuve preuzeo je adaptaciju u svoje ruke i 2021. je izašao film koji je oborio sve rekorde gledanosti. A o čemu je reč? Dune je naučno-fantastični film koji prati Paula Atreidesa, naslednika plemićke porodice koja biva upletena u rat za kontrolu imovine galaksije. Paul uz to, ima jake vizije mračne budućnosti koja ga čeka.

Glavnu ulogu tumači Timothee Chalamet, a u filmu se pojavljuju i Zendaya, Josh Brolin, Jason Momoa, Oscar Isaac i Rebecca Ferguson. Kada je izašao, Dune je bio apsolutni hit, stoga je sada odlična prilika i za one koji to nisu uspeli, da ga sada pogledaju u biokskopima.

Dune

Šta nam donosi nastavak?

U drugom delu Paul se ujedinjuje s Chani (Zendaya) i Fremanima kako bi osvetio svoju porodicu. Među novim glumačkim imenima našli su se Austin Butler i Florence Pugh. Villeneuve je rekao kako se drugi deo nastavlja tamo gde se prvi završio, te da neće biti vremenskog skoka. Upravo zato je dobro da se podsetite radnje prvog dela. Dok čekate 29. februar, iskoristite priliku da film Dune: Part One pogledajte u domaćim bioskopima.

Foto: CineStar Cinema PR
Preuzeto sa: journal.hr

Učitati još
Zatvori