Izdvajamo blokbastere koji stižu u prvoj polovini 2024. godine
Izdvajamo blokbastere koji stižu u prvoj polovini 2024. godine

Izdvajamo blokbastere koji stižu u
prvoj polovini 2024. godine

Minula godina ostaće upamćena po  filmskim hitovima koji su brojnu publiku vratili u bioskopske sale. Ta pozitivna stavka, ipak, ostaje u senci nakon što je opravdano otpočeo štrajk glumaca, scenarista i ostalih filmskih radnika u Holivudu. Sindikati SAG‐AFTRA i WGA uspeli su da se izbore za svoja osnovna prava tek nakon 118 dana. A sve to odrazilo se i na celokupnu holivudsku industriju. Samim tim, brojne filmske premijere pomerene su za prvu polovinu 2024. godine – a mi otkrivamo koji će sve blokbasteri biti prikazani od februara do jula.

Madame Web

U prvi plan ističemo superherojski film Madame Web. Ovo ostvarenje, ujedno, predstavlja i prvi SpiderMan spinoff  u kojem vodeće mesto dobijaju četiri žene. Iako je u originalu junakinja iz naslova starije životne dobi i slepa, filmska adaptacija pružiće nam nešto savremeniju Madame Web varijantu. Radnja prati Cassandru Web, bolničarku iz Njujorka, koja sasvim iznenada počinje da pokazuje znake vidovitosti. Ona tako postaje zagonetna heroina, po imenu Madame Web, čiji se put ukršta sa tri devojke. Kakve mračne sile prete ovoj družini i kako će se protiv njih izboriti – ostaje nam da saznamo 15. februara. Glavne uloge tumače Dakota Johnson, Isabela Merced, Sydney Sweeney i Emma Roberts. Dok se u jednoj od epizodnih uloga pojavljuje Jill Hennessy, glumica koju smo s početka dvehiljaditih zavoleli kroz seriju Crossing Jordan. Režiju i scenario potpisuje S. J. Clarkson.

Profimedia

Dune – Part Two

Adaptacija svojevrsnog remek-dela naučne-fantastike, Dune, uzdigla je kanadskog reditelja Denisa Villeneuveu do najvišeg trona savremene filmske industrije. Uz vrhunsku glumačku ekipu, impresivne specijalne efekte, pa sve do bioskopske zarade koja je premašila 400 miliona dolara – prvi deo epske sage prozvan je filmom decenije. Sledstveno tome, postavlja se pitanje – da li je moguće i kako nadmašiti ga?!

Sasvim smo sigurni da je to moguće – jer drugi deo donosi rasplet i očekivanu borbu za prevlast. Glavni junak Paul Atreides se ujedinjuje s Chani i Fremenima – sve u želji da se osveti onima koji su uništili njegovu porodicu. Pored toga, vodeće mesto u nastavku dobiće i ljubavna priča između Paula i Chani. Ostaje nam da saznamo već 29. februara – kakav će epilog dobiti ovaj epski spektakl?! Svoje uloge u filmu, Dune Part Two, ponoviće Timothée Chalmet, Zendaya, Rebecca Ferguson i Javier Bardem – dok se dobro uigranoj ekipi pridružuju Florence Pugh, Austin Butler i Léa Seydoux.

Profimedia

Ghostbusters: Frozen Empire

Peti deo popularne franšize, Ghostbusters, stiže ranije nego što je predviđeno – 22. marta. Komedija s natprirodnim elementima ujediniće dobro znane likove koji su proslavili serijal sredinom 80-ih i nove koje smo upoznali 2021. godine. Mesto njihovog susreta biće čuvena vatrogasna stanica, dok zaplet nastaje u trenutku kada zle sile uz pomoć davno zakopanog eksponata pokušaju da izazovu novo ledeno doba. Glumačku ekipu čine Finn Wolfhard, Bill Murray, Paul Rudd i Mackenna Grace. Režiju i scenario potpisuju Gil Kenan i idejni tvorac ove franšize – Ivan Reitman.

Profimedia

Challengers

Jedan od najiščekivanijih filmova, Challengers, u svetske bioskope premijerno stiže 26. aprila. U fokusu ove sportske romantične komedije nalaze se Tashi, Patrick i Art – koje vezuje rivalstvo u tenisu i ljubavnim odnosima. U kom pravcu će otići njihov ponovni susret – to trenutno jedino znaju italijanski sineasta Luca Guadagnino i glumačka ekipa predvođena Zendayom. Jedino je sigurno da nas očekuje intrigantna priča ispunjena besprekornom estetikom.

film challengers slična ostvarenja
challengers / Profimedia

Ballerina

Ljubitelje smelih akcionih filmova verovatno će obradovati vest da u bioskope stiže spin-off serijala John Wick. U pitanju je ostvarenje u čijem se fokusu nalazi mlada i prefinjena balerina Eve. Nakon što njenu porodicu iznenada ubiju plaćenici, Eve, kreće putem osvete. Gde će je taj osvetnički plan odvesti – saznaćemo 7.juna. Glavnu ulogu tumači kubanska glumica Ana de Armas – dok se pored nje pojavljuje još i čuvenu holivudska diva Anjelica Huston.

Profimedia

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori