Beogradski bioskopi pod zvezdama
Beogradski bioskopi pod zvezdama

Beogradski bioskopi pod zvezdama

Da li postoji nešto romantičnije od filmske projekcije pod zvezdama tokom letnjih noći? Ako ste ikada iskusili ovako nešto, sigurni smo da je vaš odgovor – ne postoji!

Tokom vrelih gradskih dana svi željno iščekujemo predvečerje da se temperatura spusti i da u svom omiljenom lepršavom outfitu skoknemo do grada na šetnju ili osveženje. Još kada uz sve ovo imamo mogućnost da uživamo i u sjajnim filmskim ostvarenjima… Naizgled obično veče dobija neku posebnu čar. Bioskopska platna sele se na terase i krovove, a mi jedva čekamo da se ispred njih udobno smestimo i da bar za trenutak pobegnemo od svojih misli.

Kao i svake godine, Beograd nudi nekoliko bioskopa na otvorenom sa šarenolikim repertoarima koji nude žanrove za svačiji ukus. Domaći filmovi, festivalski pobednici, holivudski hitovi i još mnogo toga vas ovog leta očekuje na beogradskim platnima pod vedrim nebom.

U nastavku vas očekuje spisak otvorenih bioskopa Beograda čija će vas magija osvojiti već tokom prvog susreta i pružiti vam nezaboravno iskustvo. Ako nam ne verujete na reč, vidimo se na nekoj od projekcija.

Beogradski bioskopi pod zvezdama

Galerija Open Air Cinema

Na travnjaku Sava Promenade uz neke od najlegendarnijih filmskih hitova uživaćemo u periodu 22. jun – 26. avgust. Ispred ulaza 4 u tržnom centru Galerija svakog petka i subote od 20:30h moći ćete potpuno besplatno da pogledate neke od najgledanijih filmova svih vremena.
Posetiocima je na raspolaganju besplatan parking u podzemnoj garaži, kao i u spoljnoj garaži Galerije, koja je otvorena svakog dana od 10 do 22 časa. Bekstvo iz Šošenka (1994), Kazino Rojal (2006) i Đavo nosi Pradu (2006) su samo neki od naslova koji nam predstoje, a kompletan repertoar možete pogledati ovde.

Novi bioskop Zvezda

U srcu našeg grada, na Terazijama broj 40, u zgradi staroj skoro 120 godina nalazi se kultni bisokop Zvezda. Na našu veliku sreću, grupa studenata volontera je 2014. godine vratila život ovom zdanju koje je palo u zaborav. Kako oni kažu, repertoar obuhvata filmove za uzrast od 5 do 105 godina i nudi ostvarenja koja će zadovoljiti ukus svih ljubitelja sedme umetnosti. Bioskop trenutno radi od srede do nedelje, a raspored i izbor projekcija možete redovno pratiti na njihovoj Facebook stranici. Ovog vikenda gledamo čuveni Cuarónov film „Y tu mamá también“ i kultni „Space Jam“ sa Majklom Džordanom.

Bioskop zvezda

Kolarac Art bioskop

Kada pomislimo na najllepše koncerte klasične muzike i mesto koje je sinonim za kulturu Beograda u glavi nam je slika prelepe sale Kolarčeve zadužbine. Da li ste znali da ovo zdanje na svojoj terasi tokom letnje sezone za sve građane otvara bioskopsku salu? Kolarac Art bioskop afirmiše filmsko i video stvaralaštvo u funkciji obrazovanja i promocije umetnosti i nauke. Repertoar čine dugometražni, kratkometražni, dokumentarni i animirani filmovi, filmovi za decu, izabrani igrani filmovi sa programa postojećih festivala i drugi autorski filmovi. Vidimo se na adresi Studentski trg broj 5.

Kvaka 22

U Ruzveltovoj ulici u Beogradu krije se alternativni umetnički prostor pod nazivom Kvaka 22. Pored muzičkog programa, umetničkih performansa i najrazličitijih izložbi ovo mesto tokom leta ima i svoj bioskop na otvorenom. Na njihovoj terasi uživaćete u sjajnim alternativnim filmovima koji su pravi predstavnici ove kulture. Predlažemo vam da zavirite u svet van mejnstrima, jer će vam se otvoriti potpuno novi horizonti. Pratite Kvaka 22 na mrežama i ovog leta zauzmite svoje mesto na njihovom magičnom gradskom krovu.

Foto: Instagam; Bioskop Zvezda

Učitati još
Zatvori