Take care of fashion: Kako da na pravi način održavamo skupocene torbe i cipele
Take care of fashion: Kako da na pravi način održavamo skupocene torbe i cipele

Take care of fashion: Kako da na pravi način održavamo skupocene torbe i cipele

Koliko ste samo puta kupili neku stvar koja je dugo bila vaš wishlist, iznosali je prvih par dana i izgubili interes kako za nju, tako i za njeno održavanje? Novu torbu svega prvih par puta nakon nošenja vratili u dust bag, da bi je vremenom samo okačili o prvu kvaku i zaboravili na nju do sledećeg nošenja? Guilty as charged.

Ne brinite, niste jedini, a psihologija objašnjava ovaj fenomen kao gubljenje interesa ka nečemu što je već postalo naše. Journal tim želi da digne svest kako je održavanje skupih komada jednako važno kao i investicija u njih, a otkrili smo i saveznike koji će nam u toj misiji pomoći – Take care of fashion.

Zašto je održavanje ključno?

Svi mi kojima je godinama influenserka Chiara Ferragni na following listi smo dobijali napade panike kada snima svoj garderober – a u njemu Chanel i Birkin torbe poređane jedne preko drugih, savijene i gurnute po ćoškovima. Uprkos činjenici da je na dnevnom nivou dobijala po jednu takvu torbu i dalje nas je bolelo da ih gledamo u tom (neorganizovanom) rasporedu.

Kako pri kupovini dizajnerskih hi end, a kamoli highstreet torbi ne dobijamo nikakve uloške koji će održati njihov oblik, manekenka Zorana Petrović se dosetila da osnuje Take care of fashion. 


Ovaj brend bavi se proizvodnjom plišanih jastuka za vaše torbe i cipele, a svrha je da održe njihov inicijalni oblik, upravo onakav kakav su imale pri samoj kupovini. Kako postoje torbe raznih oblika i dimenzija, ona je sa svojim timom sve pažljivo promislila i napravila selekciju najtraženijih modela.

take care of fashion

Dimenzije

Na njihovoj instagram stranici u opciji highlights možete pronaći sve detalje o dimenzijama jastuka i modelima torbi kojima su namenjeni – a ukoliko imate neke nedoumice možete im pisati i dodatno se raspitati. Jastuci dolaze u četiri boje – oker, teget plavoj, baby pink i neutralnoj bež. Svi na sebi imaju logo brenda, a urađeni su sa dosta pažnje posvečene samom kvalitetu proizvoda.

Jastuci za obuću za sada dolaze u samo jednoj dimenziji, ali ih možete koristiti kako za papuče, tako i za cipele i određene patike, a u planu je i proširenje ovog segmenta kako su do sada torbe bile prioritet.

Take care of fashion kao životna filozofija

Lekcija koju smo trebali da naučimo kroz ovaj tekst je – čuvajte stvari kako bi vam trajale. Odžavanje komada u koje ste investirali je imperativ – njihovo redovno čišćenje određenim sredstvima, kao i održavanje primarnog oblika kada ih odložite u plakar ili na policu gde ih inače držite.

Ovaj projekat je vrlo domišljat i ima zaista fenomenalan pristup – prodaje nam proizvod koji potpomaže očuvanje drugog proizvoda, a prava je misterija kako svetske modne kuće ovako nešto već nisu uvrstile u osnovnu brigu o svojim potrošačima. U nastavku delimo video koji će vam pomoći da razumete kako i zašto je održavanje aksesoara izrazito važno a mi vam poručujemo – take care of your fashion.

Foto: Đorđe Bukvić x Take Care of Fashion, Dragana Mitrović
Model: Ivana Radoman

Učitati još
Zatvori