Ko je SHYGUY: Brend za kojim su poludele devojke u regionu
Ko je SHYGUY: Brend za kojim su poludele devojke u regionu

Ko je SHYGUY: Brend za kojim su
poludele devojke u regionu

Ako redovno čitate Journal i pratite naše objave na socijalnim mrežama sigurno ste videli video za Samsung u kojem manekenka nosi statement sivi sako/kaput sa XXL naramenicama. Upravo je on napravio potpunu pometnju među ženama na društvenim mrežama, a taj savršeno iskrojen komad garderobe dolazi u još dve varijante – perfektnoj nijansi bež, kao i u kariranom uzorku u kojem dominiraju crvena i crna boja.

U pitanju je kreacija lokalnog brenda SHYGUY, čija nam je dizajnerka Jelena Filipović nedavno predstavila novu kolekciju koja nosi ime Afterhours.

Kako je nastao SHYGUY?

Dizajnerka Jelena Filipović školovala se na Institutu Marangoni u Milanu, a oduvek je želela da pruži svoj doprinos srpskoj modnoj sceni. U godini koju ostavljamo za nama uspela je da svoj modni brend SHYGUY stavi u fokus interesa žena iz regiona koje vole modu, neobičan kroj i atraktivne komade.

Estetika na kojoj počiva filozofija brenda vešto koketira između buntovništva i sofisticiranosti, a Jelena iz kolekcije u kolekcije zavređuje pažnju modne publike. Njena specijal kolekcija, za koju se slikala manekenka Svetlana Bjelan, spoj je dečačkih krojeva, jakih, naglašenih ramena, velikog volumena i ženstvenih elemenata koji
laskaju figuri, a materijali koji hvataju svetlost i poigravaju se sa teksturom samo su neke od karakteristika THE SHYGUY dizajna.

Shyguy

Jesen/Zima kolekcija snimana u Parizu

Hrvatska manekenka Lucana zvezda je modne kampanje snimane u Parizu, a ovom kolekcijom dominiraju klasični komadi koji pružaju svež, moderan izgled. U fokusu su kaputi, košulje, odela, sakoi, mantili, pantalone i zanimljivi topovi, na koje se prirodno nadovezuju vrlo
hrabre šljokičave haljine i suknje.

Shyguy
Shyguy
ShyGuy
Shyguy

AFTERHOURS

Najnovija / prenew year kolekcija nosi ime Afterhours, baš kao i poslednji album koji je izbacio pevač The Weeknd. Inspirisana je zavodljivim noćima i melanholičnom muzikom, a komadi komuniciraju sada več prepoznatljiv SHYGUY dnk. Šljokice dominiraju kolekcijom, a tu su i smeli krojevi sakoa o kojima smo pričali na samom početku teksta, u novim kolor opcijama.

Komadi ovog brenda mogu se naći u okviru Design District-a u tržnom centru Galerija u Beogradu, Effeti koncept radnji u Podgorici, ali i Flying Solo koncept radnji u Parizu.

Foto: Instagram / @theshyguyinsta

SHYGUY in Paris

Foto: Andreja Damnjanović
Model: Lucana
Stajling i kreativna direkcija: Jelena Milovanović

SPECIAL kampanja

Foto & art direkcija : Jelena Mitić
Model: Svetlana Bjelan
Stajling: : Jelena Milovanović

 

 

 

Učitati još
Zatvori