Sarah Mensah prva žena na čelu Jordan Brand-a
Sarah Mensah prva žena na čelu Jordan Brand-a

Sarah Mensah prva žena na
čelu Jordan Brand-a

Žene bespogovorno vladaju sneaker kulturom, te nas vest da je Sarah Mensah imenovana za predsednicu Jordan Brand-a nimalo nije iznenadila. Mensah je ujedno i prva žena na ovoj poziciji, nakon što je ne tako davno ispisala istoriju postavši potpredsednica jednog od najuspešnijih sportskih brendova ikada. Osim što Nike godinama unazad nastoji da osnaži žene i omugući im „glasniji“ kreativni izražaj unutar svoje kompanije i neprestano povećava vizibilitet i prisustvo kako dizajnerki novih modela patika, tako i zaista uspešnih sportistkinja u kampanjama, imenovanje Sarahe Mensah za predsedavajuću Jordan Brand-a mnogo je više od puke inkluzivnosti žena, s obzirom da „njene brojke“ govore same za sebe.

Naime, pre nego što se pridružila Nike timu 2013. godine, Mensah je od 2009. do 2012. bila izvršna direktorka Portland Trail Blazers-a. U tom periodu njihov prihod porastao je čak za 105%.

Sarah Mensah na novu poziciju stupa što bi se reklo „right on time“ uoči početka Women’s National Basketball Association sezone, a mnogi su pohvalili ovaj potez jer pokazuje spremnost Nike kompanije i Jordan Brand-a da postavi ženske lidere na sam vrh, dok Mansah svakako važi za jednu od najuticajnijih u igri. Takođe, brend je u poslednjih nekoliko godina „žene potrošače“  postavio na listu glavnih prioriteta.p

Foto: Instagram, Twitter

Učitati još
Zatvori