„Becoming Karl Lagerfeld”: Stigao je zvanični trailer, pogledajte prvi
„Becoming Karl Lagerfeld”: Stigao je zvanični trailer, pogledajte prvi

„Becoming Karl Lagerfeld”: Stigao je
zvanični trailer, pogledajte prvi

Pet godine nakon smrti modne legende Karla Lagerfelda, industrija je i dalje u procesu procene njegovog nasleđa. Prošlogodišnja Met Gala je bila posvećena životu i radu ovog nemačkog dizajnera, koji je vodio Chanel, Fendi i sopstveni brend. A sada nam stiže i Diznijeva serija pod nazivom Becoming Karl Lagerfeld koja je adaptacija bestseler knjige Kaiser Karl by Raphaëlle Bacqué.

Glavna uloga pripala je nemačko-španskom glumcu Danielu Brühlu koga smo gledali u Good Bye, Lenin!, Rush i Marvel Cinematic Universe. Parižanku čiji stil obožavamo, Jeanne Damas, gledamo u ulozi Palome Picasso. Serija od šest epizoda koja se snimala na lokacijama u Francuskoj, Monaku i Italiji stiže 7. juna na streaming platformu Disney+. Međutim, francuska kolevka kinematografije pružila nam je THE fist look pomenute serije. Pa je tako u Kanu prezentovana prva epizoda ove ikonične modne serije, a sada nam je stigao i zvanični trailer.

Cannes never disappoints

Uoči 7. juna i zvaničnog lansiranja serije na odabranu streaming platformu, 7. april na Azurnoj obali obleležila je svečana premijera biografske serije modnog genija. Karl is fashion, fashion is Karl – te je nezaboravnu premijeru otvorila ikonična revija koja je reprezentovala Karlovo stvaralaštvo unutar Chloe brenda, iz sedamdesetih godina prošlog veka. Pomenuta kolekcija obeležila je i uvodnu epizodu ove vizuelne modne enciklopedije. Loklano stanovništvo francuskog glamuroznog područja, takođe je uživalo u izvanrednoj projekciji i iznelo i više nego pozitivne utiske. Publika zaokružila je ovu ikoničnu modnu priču trominutnim stojećim aplauzom.

Becoming Karl Lagerfeld cast

Osim Brühla koji će igrati Lagerfelda, pridružuje si i kanadski glumac i rising star Théodore Pellerin koga smo pored Joaquina Phoenixa gledali prošle godine u filmu Beau is Afraid. On će glumiti Jacquesa de Bascher, „lošeg momaka“ pariske društvene scene koga je Lagerfeld voleo. Yves Saint Lauren francuskog dizajnera i najvećeg rivala Lagerfelda, glumi Arnaud Valois (The Girl on the Train). Alex Lutz (Strangers by Night) igra Pierre Bergé, Laurentovog dugogodišnjeg poslovnog i životnog partnera, dok Agnès Jaoui (The Sweet Escape) igra Gabrielle Aghion, osnivača modne kuće Chloé koja je dala veliki doprinos Lagerfeldovoj slavi.

Dakle, kompletna lista glumaca serije Becoming Karl Lagerfeld je sledeća:
  • Daniel Brühl kao Karl Lagerfeld
  • Théodore Pellerin kao Jacques de Bascher
  • Arnaud Valois kao Yves Saint Laurent
  • Alex Lutz kao Pierre Bergé
  • Agnès Jaoui kao Gabrielle Aghion
  • Jeanne Damas kao Paloma Picasso
  • Claire Laffut kao Loulou de La Falaise
  • Sunnyi Melles kao Marlene Dietrich
  • Paul Spera kao Andy Warhol
  • Lisa Kreuzer kao Elisabeth Lagerfeld

Šta znamo o seriji?

Radnja prati uspon Karla Lagerfelda u svetu pariske visoke mode tokom 70-ih i odluku da postane najpoznatiji francuski dizajner u vreme kada je Yves Saint Laurent bio glavni. Serija će prikazati i rivalstvo između Lagerfelda i Saint Laurentovog partnera Pierrea Bergéa, kao i ljubavnu priču sa Jacques de Bascher. Nadamo se da će sve ovo uspeti da skine misterioznu senku sa Karlovog života i možda će javnost imati prilike da upozna neku drugu stranu njegove ličnosti.

Francuska cool-girl i Rouje-ova osnivačica i dizajnerka, Jeanne Damas, pridružuje se u portretisanju kreativaca tog vremena, u ulozi neponovljive Palome Picasso, ćerke poznatog slikara Pabla Picassoa.

Paloma Picasso – modna ikona

Podsećamo, Paloma Picasso je bila slavna francuska modna dizajnerka i uspešna poslovna žena, baš kao i Jeanne Damas danas. Proslavila se po dizajnu nakita za Tiffany & Co. Kreirala je i tri parfema, od toga jedan nosi njeno ime – Paloma Picasso.  Rođena je kao najmlađa ćerka slikara Pabla Picassoa i slikarke Françoise Gilot, koja je doduše sve vreme bila u Picassovoj senci. Proslavljen dizajner Yves Saint Laurent bio je njen prijatelj i upravo on je značajno doprineo početku njene karijere, ali i poznanstvu sa Karlom Lagerfeldom, čiji se lik i kasnije prožima kroz njen život.

Paloma Picasso & Karl Lagerfeld

Kada se Paloma Picasso udavala za dramskog pisca i reditelja Rafael López-Sánchez, svadbeni prijem se održao u domu Karla Lagerfelda. Venčanju sa crno-belom tematikom, pretpostavićete, kumovao je Karl Lagerfeld lično. Kako su od zvanica prisustvovali Yves Saint Laurent, Pierre Bergé, Jacques de Bascher, Manolo Blahnik i mnogi drugi iz sveta mode, pretpostavlja se da će i ovi fragmenti biti prikazani u seriji.

Ovo nije prvi put da se Jeanne Damas oprobala u glumačkim vodama. Naime, pre dve godina imala je malu, ali zapaženu ulogu u francuskoj komediji Sincerity koja se emitovala na Aple TV streaming platformi. Svakako, ne sumnjamo da će se dobro snaći i u ulozi Palome i jedva čekamo da serije ugleda svetlost dana.

Foto: Profimedia, Disney Plus / Instagram @jeannedamas

Učitati još
Zatvori