She is here: Ruška Jakić i MATES festive capsule kolekcija je tu i vodi nas u disko, doslovno
She is here: Ruška Jakić i MATES festive capsule kolekcija je tu i vodi nas u disko, doslovno

She is here: Ruška Jakić i MATES festive capsule kolekcija je tu i vodi nas u disko, doslovno

She is here back. Nakon dve godine MATES x Ruška Jakić ponovo osvajaju modnu scenu. Kao ikona stila i legenda Beograda i neko ko je umeo / i dalje ume / da se provede najbolje bilo da je u društvu ili da pravi žurku za sebe u stanu, Ruška Jakić je zaštitno lice nove MATES festive capsule kolekcije koja nas vodi u disko, doslovno. Jugoslovenka je ponovo tu i ovog puta dolazi u paru, jer nova godina poziva na ples udvoje.

 

Čujem(o) nešto kao Do you wanna dance?

MATES festive capsule kolekcija donosi komade u limitiranom izdanju – disko atmosfera bilo gde, bilo kada, sami ili u društvu, poziva na podijum za ples koji ne odbijamo i kažemo I wanna dance! A kultni Jugoslovenka duks u svojoj superstar eri upotpunjen šortsevima za potpuni disco look, nimalo suptilno i pomalo šokantno, najavljuje deceniju brenda koja će se zvanično proslaviti sledeće godine. Do tada, pozivnica dolazi u vidu svetlucate i reflektujuće palete boja i oversized baggy krojeva koji evociraju 80-te u nijansama fuksije, ultra ljubčaste, zelene, svetlo-plave i crne.

O novoj / limitiranoj / kolekciji i željama u 2024. godini razgovaramo sa Markom i Sašom koji stoje iza jednog od najoriginalnijeg domaćeg brenda.

Journal 01 Ruška Jakić je ponovo zaštitno lice vaše kampanje, i to polako postaje tradicija. Kako je ovog puta tekao vaš razgovor?

Marko: Otkada smo je slikali prvi put za našu kampanju pre dve godine jednom mesečno pijemo kafu i jedemo kolače u njenom omiljenom kafiću. Upućena je u naš rad i aktivnosti tako da ukoliko joj se svidi ideja koju predložimo rado pristaje na istu. Neretko je i ona ta koja predlaže.
Saša: Rekao bih da sa Ruškom sada imamo zaista divan prijateljski odnos i da su susreti sa njom nešto što mi zapravo mnogo znači. Nakon tog prvog fotografisanja smo nastavili redovno da se viđamo, da delimo ideje i razmišljanja na razne teme i onda ovakve stvari sada već dolaze po principu “Ajmo? Ajmo.” na obostrano uživanje i zadovoljstvo.

Journal 02 Kultni Jugoslovenka duks sada dolazi u vidu limitiranog seta sa šoljikacama, otkrijte nam koliko talno setova postoji?

Marko: Ove sezone smo se odlučili za set koji se sastoji od Jugoslovenka duksa i šortsa i on dolazi u pet boja. Količina je zaista limitirana.
Saša: Paleta ove praznične sezone dolazi u sledećim bojama – crna, svetlo-plava, pink, ljubičasta i zelena. Obojica uživamo u procesu i veliki smo koloristi tako da je ovo kao igra u okviru koje je gradimo paletu tako što se koristimo šljokicama, koncima za vez i postavama.

Journal 03 Sve češće svetski brendovi izlaze sa limitiranim edicijama, čime ste se vi vodili ovog puta?

Marko: Pametna kupovina, upečatljiv autfit, klasik a ujedno autentičnost.
Saša: Za razliku od regularnog, pamučnog Jugoslovenka duksa ovo je ipak komad koji pleni pažnjom, manje je suptilan, mnogo upija i reflektuje svetlosti, jednostavno isijava i pomalo šokira pa je nekako u mojim razmiljanjima bio trenutak za put ka zaista jednoj izabranoj selekciji kojom nećemo prezasititi sezonu.

Journal 04 Kako bi glasila Playlista koja se po vaše mišljenju idealno slaže sa ovom limitiranom kolekcijom?

Marko: Reći ću od Abbe preko Cher, pa negde pred zoru mogu Zorica i Toma.
Saša: Apsolutno sve što poziva na podijum za ples bilo da je to u nekom klubu ili u vašoj dnevnoj sobi. Evo od mene za danas pesma grupe Videosex – Detektivska priča.

Journal 05 I za kraj, šta žele Saša i Marko u novoj godini?

Marko: Želim mir u sebi i oko sebe.
Saša: Malo više sna i Doboš torte.
@mates_clothing
@mates_clothing
@mates_clothing
@mates_clothing
@mates_clothing
@mates_clothing

Foto: Jasna Prolić
Model: Ruška Jakić
Video: @jasnoprolic
Rasveta: @lighthouse.rental
Studio: @studiobgd

Učitati još
Zatvori