Roksanda Ilinčić dizajnirala haljinu u kojoj je Beyonce otvorila londonski koncert
Roksanda Ilinčić dizajnirala haljinu u kojoj je Beyonce otvorila londonski koncert

Roksanda Ilinčić dizajnirala haljinu u kojoj je Beyonce otvorila londonski koncert

Mlada dizajnerka srpskog porekla Roksanda Ilinčić godinama unazad gradi uspešnu karijeru na londonskoj modnoj sceni. Posle brojnih zapaženih komada – od onih dizajniranih za Kraljevski balet do onih na Cate Blanchett – talentovana kreatorka nastavlja da niže uspehe. Ovog puta, za Beyonce je kreirala custom haljinu koju je pevačica ponela na svom koncertu u Londonu.

@roksandailincic

Royal blue

Iako se američkoj pevačici neretko nameće kraljevski status u muzičkoj industriji, ovakva procena podložna je debatovanju. No, nema sumnje da na sceni ona odiše veličanstvenom energijom, stoga ne čudi da je Roksanda odabrala da Beyonce odene u nijanse kraljevsko plave. Pevačica je u njoj otvorila svoj londonski koncert, i to pesmom posvećenoj nedavno preminuloj ikoni rokenrola – Tini Turner. Roksanda Ilinčić i njen istoimeni brend tako su se našli “u društvu” Muglera i drugih modnih kuća koje su odevale Beyonce na tekućoj Renaissance turneji.

Grandiozna silueta fluidne forme prepoznatljiv je pečat londonske dizajnerke srpskog porekla. Kreacije sličnih oblika bili smo u prilici da vidimo u okviru Roksandine kolekcije za jesen/zimu 2023. Time nas je kreatorka još jednom podsetila na neizmeru veštinu sa kojom stvara za najveće muzičke scene. Detalji asociraju na one koji su krasili Roksandine kostime za predstave Kraljevskog baleta, a koji su bili inspirisani upravo elementima muzičkih dela i plesnih pokreta.

Foto: Instagram @roksandailincic

Učitati još
Zatvori