Zbogom Tina. I hvala ti što si nam pokazala da za talent nema roka trajanja
Zbogom Tina. I hvala ti što si nam pokazala da za talent nema roka trajanja

Zbogom Tina. I hvala ti što si nam pokazala
da za talent nema roka trajanja

Muzički svet potresla je vest o odlasku kraljice rock and rolla. U 84. godini, nakon borbe s teškom bolešću, u svom domu u Švajcarskoj preminula je Tina Turner.

Njen prepoznatljiv hrapavi glas odjekivao je pozornicama punih šest decenija. Smrt je neminovan deo životnog ciklusa, no obožavaoci će zasigurno pronaći utehu u činjenici kako je reč tek o fizičkom rastanku. Metaforički će zauvek živeti u svojim pesmama.

Let’s Stay Together, Proud Mary, The Best, Private Dancer, What’s Love Got to Do with It, We Don’t Need Another Hero, samo su neke od pesmama kojima je zadužila svetsku muzičku scenu. Ne čudi stoga što je postala jedna od najpopularnijih i najuspješnijih ženskih rock izvođačica svih vremena s prodatih gotovo 200.000.000 albuma.

Osim zbog ostvarenih muzičkih rekorda, istorija će Tinu Turner pamtiti i zbog njenog uticaja na popularnu kulturu, posebno u afroameričkim zajednicama. Uz Michaela Jacksona, Madonnu, Princea i Davida Bowieja postala je jedan od prvih superstara koji je svojim umetničkim radom dotukao rasne i žanrovske granice.

No ono po čemu ćemo je mi lično pamtiti je njena prodorna i neiscrpna energija zahvaljujući kojoj je postala nezaustavljiva muzička sila. Takođe, Tina je suprotno uvredljivim mišljenjima uspešno dokazala kako ne postoji datum isteka trajanja kada je talent u pitanju. Ujedno, ličnim životnim primerom je svedočila kako ne treba dopusti da vas drugi definišu, jer bi u suprotnom mogli izgubiti sami sebe.

Od legendarne pevačice oprostili smo se uz pesmu koja pokazuje kakva je bila – Simply The Best.

Foto: Profimedia

Preuzeto sa sajta Journal.hr

Učitati još
Zatvori