Roksanda Ilinčić ponovo dizajnirala kostime za predstavu Kraljevskog baleta
Roksanda Ilinčić ponovo dizajnirala kostime za predstavu Kraljevskog baleta

Roksanda Ilinčić ponovo dizajnirala kostime
za predstavu Kraljevskog baleta

Naša dizajnerka neprikosnovenog talenta i nadaleko priznatih kreacija, Roksanda Ilinčić, dizajnirala je kostime za svetsku premijeru baletske predstave Prima koreografa Valentina Zucchettija koja se prikazuje u okviru dijamantske proslave Kraljevskog baleta.

Naime, Zucchetti je pozvao Roksandu sa ciljem da upravo ona kreira ženske kostime, koje bi na sceni ponele glavne igračice Kraljevskog baleta – Francesca Hayward, Mayara Magri, Fumi Kaneko i Yasmine Naghdi. Saradnja je realizovana i Roksanda je inovativnim pristupima dizajniranja i unošenjem prolećnog kolorita proširila ideju o ustaljenom izgledu balerina.

Roksanda Ilinčić je sa Kraljevskim baletom prvi put sarađivala 2020. godine kada je koreografkinji Cathy Marston donirala svoje kreacije za predstavu Our Wishes, te je iskoristila priliku da prvi put dizajnira komade specijalno za baletske igračice – Francescu, Mayaru, Fumi i Yasmine.

Umetnost inspirisana umetnošću najčistija je forma izražavanja. Kako je Thierry Mugler inspirisan prvobitnom profesijom baletskog igrača u svoje kreacije unosio dašak teatralnosti, tako je i Roksanda proces dizajniranja kostima za predstave Kraljevskog baleta započela proučavanjem upravo otmenih pokreta koji su joj poslužili kao inspiracija prilikom stvaranja pojedinačnih izgleda baletskih igrača.

Takođe, kostimi su bazirani na Roksandinoj spring/summer 2022 kolekciji.

Foto. Instagram (@roksandailincic, @renatosobailarinos)

Učitati još
Zatvori