Nike i Off-White imaju novu zimsku kolekciju
Nike i Off-White imaju novu zimsku kolekciju

Nike i Off-White imaju novu
zimsku kolekciju

Kada bismo morali da izdvojimo najuticajniju saradnju iz kategorije sportsweara to bi svakako bila kolaboracija brendova Nike i Off-White čije se ideološke vizije dizajniranje u potpunosti podudaraju. Svojevrsni modni genije Virgil Abloh postavio je temelje visoke mode formirajući nova pravila luksuznog mansweara. Međutim, reklo bi se da je ipak njegova zaostavština umnogome uticala na promenu statusa uličnog stila i skejterske filozofije koju je postavio na sam vrh najpoželjnijjih lookova, a saradnja sa vodećom etiketom sportske opereme samo je učvrstila položaj ovog pravca. Nike i Off-White lansirali su neke od najpopularnijih modela patika u protekloj deceniji, a kapsulne kolekcije napravile su potpunu pomamu na tržištu.

nike i off-white

Dok sa nestrpljenjem iščekujemo dugonajavljivan drop Air Terra Forma modela u Mantra Orange i Archaeo Brown verzijama, Nike i Off-White lansirali su zimsku kapsulnu kolekciju koja je možda najpristupačnija do sada. Komad o kojem se uveliko šuška je svakako vodootporna jakna dok je ceo asortima inspirisan (očekivano) grafitima. Kolor paleta svedena je na crnu i zelenu, a na dizajnima se nalaze prepoznatljivi motivi omiljene nam streetwear kolaboracije.

Kada smo prvi put započeli diskusiju o lansiranju linije Nike Air Terra Forma modela u saradnji sa brendom Off-White, naglasili smo da je ovo prvi model patika koje je Virgil Abloh kreirao od nule, te smo je nazvali Virgil Abloh x Nike umesto Off-White koji je zapravo partnerski brend kolaboracije. Patike su dolazile u specijalno dizajniranoj kutiji sa natpiom SAFETY DEPSIT BOX, a sada je na redu još jedan drop koji (nevanično) stiže 21. decembra.

Nike i Off-White zimska kapsulna kolekcija

Lansiranje zimske kapsulne kolekcije planirano je. takođe, za 21. decembar i to preko Nike SNKRS sajta. Cenovni rang kretaće se između 50 za kapu i 500 dolara za vodootpornu jaknu.

nike i off-white

Foto: Nike

Učitati još
Zatvori