Maria Grazia Chiuri kreirala je bajkovitu Dior kolekciju – evo kako izgleda
Maria Grazia Chiuri kreirala je bajkovitu Dior kolekciju – evo kako izgleda

Maria Grazia Chiuri kreirala je bajkovitu Dior kolekciju – evo kako izgleda

Praznična čarolija je u punom jeku, a to nam je upravo predočila i Maria Grazia Chiuri novom Dior kolekcijom koja je pažljivo osmišljena sa ciljem da što čvršće prigrlimo novogodišnji duh. Bajkoviti predeli i sanjiva estetika produžila je radost uživanja u praznicima čak i unutar modne industrije koja je uvek korak ispred svih. Iako je zimski period u znaku predstavljanja kolekcija koje će u praksi dominirati tek kada temperature pređu dvadeseti podeljak, reklo bi se da je kreativna direktorka luksuzne francuske kuće ipak odlučila da magiju praznične ideologije na kratko produži novom festive kolekcijom. Ove sezone, Dior kroz prazničnu kolekciju oživljava umetnost darivanja, a dominatni komadi su upravo CD ogrlica iz Dior Cruise 2024 kolekcije, kao i D-Smash vizir sa Dior Oblique motivom.

Festive season by Dior

Radost praznika nove Dior kolekcije oduše tradicionalnim elementima meksičke kulture stvarajući viziju vanvremenske elegancije i sofisticiranosti koja uključuje dreamy duge haljine, midi suknje sa naborima i idealan pončo sa resavama. Ansambli su upotpunjeni Métamorphose pojasom sa motivima leptira koji predstavljaju eleganciju ispunjenu hirovitim vizuelnim ideologijama. Takođe, Maria Grazia Chiuri vodila je računa i o ručno izrađenim aksesoarima koji idealno spajaju viziju delikatnog dizajna i umeća izrade. Zlatno-beli tonovi dominiraju nakitom iz svečane Dior kolekcije.

Dior Fairytale

Iako pojedini analitičari žensku Dior liniju neretko smatraju neinspirativnom, veoma je važno da istaknemo ciljnu grupu koju Maria Grazia Chiuri targetira. Jasno je da je reč o sofisticiranim damama koje negiraju savremene trendove i nonšalatno zagovaraju elegantni izraz. Upravo zbog toga i praznična Dior kolekcija odiše dobro poznatim dizajnerskim kodovima brenda. Pored komada iz Dior Cruise 2024 kolekcije, glavnu ulogu u prazničnoj kampanji dobile su Lady D Joy i Dior Saddle Bag modeli.

Foto: Instagram (@dior)

Učitati još
Zatvori