Maggie Smith lice nove LOEWE kampanje
Maggie Smith lice nove LOEWE kampanje

Maggie Smith lice nove LOEWE kampanje

Nakon što smo pomislili da je Sabato de Sarno načinio savršeno promišljen potez u trenutku kada se jedan od omiljenih supermodela Daria Werbowy pojavila u njegovoj debitantkoj kampanji za modnu kuću Gucci, Jonathan Anderson je u duhu povratka kultnih lica na (modnu) scenu objavio novu LOEWE kampanju sa britanskom glumicom Maggie Smith u glavnoj ulozi. Kampanja je snimana za Spring/Summer 24 predkolekciju, a iza objektiva se nalazio legendarni nemački fotograf Juergen Teller.

Maggie Smith je jedna od najprepoznatljivih britanskih glumica koja je imala zaista plodnu karijeru. Njen prepoznatljiv humor bio je neizostavna nit koju smo imali priliku da gledamo punih sedam decenija u brojnim kinematografskim ostvarenjima, kako na malim tako i na velikim ekranima, pa i u pozorištima. Svoju karijeru započela je kao studentkinja davne 1952. kada je nastupala u Oxford Playhouse teatru, a svetsku slavu je stekla nakon što je dobila Oskara za ulogu u filmu The Prime of Miss Jean Brodie iz 1996. Novije generacije Maggie Smith pamte po ulozi u filmskom serijalu Harry Potter, a glumila je lik profesorke Minerva McGonagall.

Ko se još pojavljuje u novoj LOEWE kampanji?

Pored Maggie Smith, za koju bespogovorno možemo da kažemo da je zvezda nove LOEWE kampanje, pojavljuju se i Josh O’Connor, Greta Lee, Mike Faist, Dakota Fanning, Rachel Joners, Fei Fei Sun i TAEYONG. Kako smo već istakli, za fotografije je bio zadužen Juergen Teller, a iza kreativne direkcije stajao je niko drugi do kreativni direktor brenda Jonathan Anderson. Za stajline se pobrinuo Benjamin Bruno. Nova kampanja španskog luksuznog brenda, plastičnije rečeno, okupila je najistaknutiji milje pop kulture – i to svih generacija. Fotografije predstavljaju svijevrsni kolaž, a njihova nonšalatnost odaja utisak prepoznatljive vizije irskog dizajnera.

 

Foto: Instagram (@jonathan.anderson)

Učitati još
Zatvori