Prva kampanja novog kreativnog direktora modne kuće Gucci: U glavnoj ulozi Daria Werbowy
Prva kampanja novog kreativnog direktora modne kuće Gucci: U glavnoj ulozi Daria Werbowy

Prva kampanja novog kreativnog direktora modne kuće Gucci: U glavnoj ulozi Daria Werbowy

Evo nas u još jednoj marketinškoj igrici. Pharrell je neposredno pred debitantsku Louis Vuitton reviju objavio fotografiju pozirajući ispred gigantskog plakata na kojem Rihanna nosi LV torbe i to je ujedno bilo njeno prvo pojavljivanje za francuski luksuzni brend. Odličan potez. ali da li je revija ispunila očekivanja koja je sam Pharrell postavio – još uvek nismo sigurni. Po istim pravilima zaigrao se i novoizabrani kreativni direktor modne kuće Gucci, Sabato de Sarno. Naime, naslednik Alessandra Michelea za svoju prvu kampanju izabrao je ni manje, ni više nego da se uglavnoj ulazi pojavi muza Phoebe Philo, nekadašnji supermodel Daria Werbowy.

Gucci gang, Gucci gang, Gucci gang

Sabato de Sarno vrlo dobro zna da jedino što javnost više voli od komentarisanja novih poredaka jeste povratak poznatih lica. Daria Werbowy bila je deo Gucci ekspedicije još od svojih početaka. Kako je i sam dizajner naglasio, oboje su u modnu industriju uplivali pre gotovo dve decenije, a sada su ponovo zajedno na nekim novim počecima. Da bi priča bila potpuna, Sabato je pozvao fotografa Davida Simsa da bude deo projekta. Daria Werbowy nalazila upravo ispred njegovog objektiva na svojim debitantskim šutinzima.

Nakon odlaska Alessandra Michelea, Gucci revije bile su idealna simboza njegove ideologije i svega što Tom Ford u svojoj suštini jeste. Reklo bi se da je dizajnerski tim italijanske modne kuće odlično odradio posao, ali sada je vreme za novo poglavlje. Sa nestrpljenjem iščekujemo predstojeći mesec mode.

Sabato De Sarno započeo je svoju avanturu još 2005. godine dolaskom u modnu kuću Prada. Nakon toga, italijanski dizajner prelazi u D&G, da bi neposredno pred dolazak u Gucci bio imenovan za modnog direktora koji nadgleda i mušku i žensku liniju brenda Valentino u kojem je radio od 2009. godine. Ni Sabato, poput Alessandra, do sada nije bio na poziciji kreativnog vođstva nijednog modnog brenda.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori