Jacquemus je proslavio petnaesti rođendan – a mi smo na poklon dobili La Casa kolekciju
Jacquemus je proslavio petnaesti rođendan – a mi smo na poklon dobili La Casa kolekciju

Jacquemus je proslavio petnaesti rođendan – a mi smo na poklon dobili La Casa kolekciju

Kako cruise kolekcije trenutno vode modnu politiku, iste odvele su nas do različitih krajeva sveta. Od Marseja do Londona i Škotske, pasoši modnih fanatika tokom cruise sezone koketiraju raznovrsnim pečatima. Do sada, neke kolekcije su nas razočarale, dok smo određene komade već stavili na svoju wishlist-u. Međutim, nestrpljivo smo čekali francusku etiketu koja predstavlja simbol autentičnosti, Jacquemus. Francuski brend u sred cruise sage prezentovao je novu fall-winter 24 kolekciju kao odu petnaestoj godini svog postojanja. LE MARIAGE kolekcija sa sobom donela je sudbonosno DA na francuski način, dok nam novi modni jubilej pod La Casa potpisom poručuje da stilsku inspiraciju ove sezone pronalazimo u odevanju čuvene Brigitte Bardot.

While in Capri…


Kao odabranu lokaciju prezentovanja nove kolekcije Jacquemus selektovao je Kapri. Destinacija koja doziva italijansko leto, poručiuje dolce vita ali i poseduje sentimentalno značenje za poznatog dizajnera. Naime Simon Porte Jacquemus inspiraciju za kreiranje svog brenda našao je gledajući film Le Mépris Jeana-Luca Godarda. Svoju reviju odlučio je da smesti unutar Casae Malaparte čija je arhitektura prezentovana u jednoj od scena kultnog filma. Kinematografsko izdanje koje predstavlja i ne toliko srećnu ljubav, s Brigitte Bardot u glavnoj ulozi, imalo je uticaj i na modnu industriju. Takođe, Simone prezentovao nam je još jednu sponu sa ovim legendarnim izdanjem. Naime, nova Jacquemus devojka Jennie Ruby Jane, pevačica benda BLACKPINK, pozirala je u crvenom peškiru poentirajući kultnu scenu iz filma.

Život na italijanskoj obali jeste sladak, ali definitivno još slađi kada se u modnu priču ovog podneblja umeša Jacquemus. Svojim inovativnim marketingom Jacquemus obavestio nas je da je stigao na Kapri i da se priprema za svoj grandiozni momenat. Od peglanja odeće na surferskoj dasci u sred mora do vožnje biciklom s bezbroj prepoznatljivih šešira ove etikete, Jacquemus i marketing definitivno predstavljaju modni dream team.

 La Casa


Brigitte Bardot, we see you

Preteći da mu je ovo poslednja linija unutar svog brenda, Simone Porte Jacquemus prezentovao je Fall-winter 24 La Casa kolekciju povodom petnaestogodišnjice postojanja istog. Kao komad koji će definitivno predstavljati sledeći trend sezone, izdvojile su se nešto uže marame vibrantnih boja podsećajući nas na retro vibe pedesetih godina prošlog veka. Stilska igra koja zagovara timeless chic i  doziva francusku rivijeru, predstavljala je imperativ nove kolekcije. Duge haljine bez leđa igrale su na kartu seksipila dok su nas upečatljivi krojevi kaputa podsetili na kompleksne siluete kojima poznata etiketa koketira u svojoj ready-to-wear sagi. Kao jedne od najdominantnijih boja izdvojile su se maslačak žuta, crvena i nebo plava.

Krojevi nove kolekcije poslali su ljubavno pismo ikoni francuskog filma Brigitte Bardot, kao i njenom prepoznatljivom stilu odevanja. Front row veličao je siluete La Casa kolekcije poentirajući na francusku etiketu, svojim oblikom slova J.

Pomenuta kolekcija dostupna je na oficijalnom sajtu Jacquemus brenda.

Foto: Instagram /@jacquemus

Učitati još
Zatvori