Gucci Cruise 2025 – kolekcija koja donosi boju sezone uz dominaciju velikih (novih „IT”) torbi
Gucci Cruise 2025 – kolekcija koja donosi boju sezone uz dominaciju velikih (novih „IT”) torbi

Gucci Cruise 2025 – kolekcija koja donosi boju sezone uz dominaciju velikih (novih „IT”) torbi

Sezona kolekcija sa cruise etiketom je počela i ubrzo sve one stižu u staklene izloge naših high-end miljenika. Svedočili smo Chanel igri u kišnom Marseju, dok je još jedna pretežno tmurna destinacija postala deo ove modne priče.

Danas govorimo o Gucciju, čiji kreativni direktor Sabato De Sarno odlično zna šta radi, vraća italijansku modnu kuću u ready-to-wear kategoriju, iznova i iznova diktira boju sezone i postavlja nove trendove. Alessandro Michele doktorirao je aksesoare, upečatljive komade inspirisane maksimalističkim stilom, dok Sabato (za sada) igra everyday igru vođenu bordo bojom i šljokicama. Sada želimo svaki komad Guccia – i torbu, Ancora sling backs, sakoe, suknje….

U London je stigla Gucci Cruise 2025 kolekcija, a ovo su trendovi koje ona donosi.

journal #trendspotting modno sedmo čulo gucci cruise
gucci cruise

Why London?


Naime, nova kolekcija kao svoju odabranu lokaciju selektovala je londonski Tate Modern. Ovaj muzej savremene i konceptualne umetnosti predstavlja pravi dragulj ove kišne metropole. London je prihvatio Sabata i uvek bio na njegovoj strani, te je on baš u okvirima ovog grada odlučio da spoji svoju novu kolekciju, ljude i nove ideje u jednu priču.

Međutim, šta razlikuje ovu kolekciju od ostalih? Po čemu je baš ovaj cruise poseban?

Nosiće se. Videćemo ga na ulicama i utopiće svoje siluete u everyday sagu. Neće skupljati prašinu na policama, već će izroditi nove IT komade koje ćemo viđati na svim omiljenim fashion bloger/ima/kama i verno isčekivati u sklopu naše wishlist-e.

(New) Color of the season


Do sada, shvatili smo da je Sabato big on color. Njegovu debi kolekciju okarakterisala je dominacija bordo boje, koja je uzela color of the season epitet. Kada ovom dizajneru neki nijansa zapadne za oko, znamo da ćemo pola kolekcije videti u istoj. Prvo to je bila bordo, a sada je?

Mint green. 

Očigledno, mint zelena obeležiće narednu sezonu kako smo je videli u suštini većine komada pomenute revije. S toga, znate šta vam je činiti jer ćete ovu boju kroz par dana viđati na svakom koraku (i u svakom obliku).

 

IT bag(s) that we needed


Svojom novom Lido kolekcijom Gucci prezentovao je nešto drečaviju kolor paletu i velike torbe za pretežno putne svrhe. Kako big bag trend i dalje osvaja modnu industriju, ovaj pravac očekivali smo i od Sabata. Na naše pitanje o velikim torbama, ovaj kreativac odgovorio je ogromnim uz dominaciju platna i kože kao svojih odabranih materijala. Nove IT torbe su stigle, a ovog puta ih potpisuje Gucci.

Loafers with a platform?


Bella Hadid svojim all Gucci look-om zaludela je internet. Međutim, glavna zvezda ove kreacije našla se i na pisti famozne Cruise 2025 kolekcije. Ovog puta to su bile loafers cipele sa (velikom) platformom.

Preppy pak cool, edgy pak pogodne za everyday i nova it cipela sezone. Da li su ubodne? Verovatno ne. Da li im je to posao? Ne. Da li su iconic? Da.

Ballet flats


We want the flats, but we want them Gucci

Naš Journal Fashion insider predvideo je come back romantičnih baletanki sa mašnama koje se vezuju oko zglobova. Italijanska modna kuća se vidno složila sa ovim modnim povratkom i to uradila na svoj, nešto više cool način.

Florals are on the Gucci side


Florals? For spring? saga nas i dalje ne ostavlja na miru. Međutim nemamo ništa protiv kada se iza novog potpisa nalaze Sabato i Gucci. Cveće ovog puta bilo je na kaputim, sakoima, haljinama i košuljama, oblavnom praćeno crnom podlogom.

Sequence.


Prvi put to su bili sakoi i šortsevi, a sada su to haljine sa šljokicama. Ovog puta u nešto drugačijem obliku, ove šljašteće nevaljalice bile su jedna od zvezdi vodilja nove kolekcije. Komadi su izgledali sjajno, u bukvalnom smislu, obogaćeni duguljastim šljokicama koje su dodatno izražavale ležerne siluete pomenute linije.

Foto: Spotlight/Launchmetrics Instagram /@aimeesong, @gucci

Učitati još
Zatvori