CHANEL Cruise 2024/25 – ljubavno pismo Marseju, tweed-u i vanvremenskoj eleganciji
CHANEL Cruise 2024/25 – ljubavno pismo Marseju, tweed-u i vanvremenskoj eleganciji

CHANEL Cruise 2024/25 – ljubavno pismo Marseju, tweed-u i vanvremenskoj eleganciji

Maj mesec na neki način sa sobom povlači početak (modne) letnje sezone, uz potpis cruise kolekcija. Klasika, timeless chic, tweed i odvažnost samo su neki od epiteta koji čine DNK modne kuće o kojoj ćemo danas govoriti.

Čini se da iznanađenja od francuske CC etikete s punim imenom Chanel, ove sezone stižu na velika vrata. Nakon što su zanemeli modnu industriju kampanjom sa Penélope Cruise i Brad Pittom, prva sledeća misao bila je i nova kolekcija. Virginie Viard, kreativna direktorka francuske modne kuće, ovog puta kolevku stila smestila je u (trenutno i ne tako) vedri Marsej.

Spremite svoje stylish cc autfite, s obzirom na to da plovimo CHANEL Cruise 2024/25 kolekcijom do francuske obale.

While in Marseille…


Ako se pitate, zašto baš Marsej, imamo odgovor i na ovo pitanje. Pre svega, bitno je naglasiti da je ovo prvi put u kojim se nova kolekcija prezentovala unutar geografskih granica grada s numerološkom oznakom 13000. Konekcija između Marseja i francuske modne kuće svoje prve korene pustila je osamdesetih godina prošlog veka. Naime, 1988. godine oličenje klasike sklopilo je partnerstvo s marsejskim Maison Mode Méditerranée, institucijom koja podržava nove mlade dizajnere i neguje modnu i kulturološku arhivu. I dan danas, CC etiketa finansijski doprinosi pomenutoj instituciji.

Godinu dana kasnije, unutar građevina Château Borély muzeja, modna kuća održala je izložbu na kojoj je bilo prezentovano čak dvadeset četiri odevna komada iz lične Chanel arhive Gabrielle Bonheur (Coco Chanel).

On Chanel Radio frequency


Kako su nas svi (modni) putevi odveli u Marsej, osetili smo neku čudnu ali magnetičnu frekvenciju. Zvuk koji nas na odvažan način, priprema za nešto klasično, ikonično i veliko. Ovog puta, sve što smo želeli da čujemo, čuli smo putem Chanel radia a sve što smo želeli da vidimo, videli smo u sklopu CHANEL Cruise 2024/25 kolekcije. Ekskluzivno povodom pomenute linije, Chanel je odlučio da se oglasi putem svoje radio stanice na kojoj je govorilo mnoštvo umetnika i uticajnih ličnosti uključujući i Chanel girly Lilly-Rose Depp.

Cruising (only) with Chanel


Sada, kada smo razjasnili sve ikonične aspekte koji su nas dočekali pre front row sage, vreme je da svoj fokus prebacimo na samu kolekciju. Slobodno možemo reći da vrlo dobro poznajemo terminologiju letnje elegancije i chic-a koju već decenijama prepisujemo modnoj kući Chanel. Nismo mogli bez tweed-a ali ni bez outstanding nakita koji iz godine u godinu svedenim siluetama ove etikete donosi notu playful izgleda.

Šeširi su bili on point, sa bojama smo se igrali više nego obično ali crnu ni ovog puta nismo izlostavili. Boxy haljine, kratki šortsevi i jednodelni kupaći kostimi koji uzimaju jedno od vodećih mesta na wishlist-ama svih ljubitelja CC igre, nisu nas ostavili ravnodušnim.

Journal #trendspotting: Vruća stolica sa Chanel monogramom
CHANEL Cruise 2024/25
CHANEL Cruise 2024/25
CHANEL
CHANEL
CHANEL
CHANEL
CHANEL
CHANEL

Pastelne boje na neki način bile su inspiracija, dok nam se čini da se terminologija imperativa krila iza two-piece setova i monohromatskih izdanja.

Attention to the detail koncept oduvek se nalazio na Chanel strani (uz bisere, naravno), te smo i ovog puta pronašli komade koji svojim krajevima čine singeriju all time klasike uparene sa nešto zabavnijim letnjim take-om.

CHANEL
CHANEL
CHANEL
CHANEL
CHANEL
CHANEL
CHANEL
CHANEL
CHANEL
CHANEL

Foto: CHANEL, Instagram/  @chanel

Učitati još
Zatvori