H&M Studio S/S 24 kolekcija je tu i donosi vajb 70-ih u savremenoj interpretaciji
H&M Studio S/S 24 kolekcija je tu i donosi vajb 70-ih u savremenoj interpretaciji

H&M Studio S/S 24 kolekcija je tu i donosi vajb 70-ih u savremenoj interpretaciji

Pokrenuta 2013. godine, Studio kolekcija razvijaja se sa H&M dizajnerima u ateljeu brenda u Stokholmu. Ova limitirana linija izlazi nekoliko puta godišnje, a nakon novogodišnje capsula H&M Studio kolekcije, donosi novi twist. Moderne siluete preuzete iz opuštenih stilova sedamdesetih. Podstaknuta pomeranjem mode ka pragmatičnoj odeći, kolekcija upućuje na ležeran stil nekadašnjih muzičkih zvezda. Sloboda i avantura preovlađuju, dok se opuštena odela susreću sa lepim haljinama i raskošnim dodacima.

Šta nam donosi nova H&M Studio S/S 24 kolekcija?

Moda je u praktičnom raspoloženju za proleće, fokusirana na arhetipove garderobe poput kaputa oštarog kroja, pouzdanih teksas farmerki, laskave haljine, što daje utisak tihog samopouzdanja. Prema rečima Ann-Sofie Johansson, kreativne savetnice i glavne dizajnerka ženske odeće u H&M-u, savremeni komadi lako se prenose iz dana u noć i iz sezone u sezonu.

Ključni komadi

Ključni komadi u kolekciji su – svetloplavi kožni kaput predstavlja jednostavnu sofisticiranost uz opušten kroj, kao i sako sa oštrim ramenima iz H&M Studio arhive. Teksas odiše opuštenošću, i lako se kombinuje sa salonkama. Za veče, tu je mini haljina sa zmijskim printom kao i lepršava narandžasta maksi haljina. Kolekcija naglašava visokokvalitetne kompozicije, sa nizom održivijih i konvencionalnih materijala, poput kože bez hroma, vrhunske vune, organskog pamuka i Infinna, celuloznog vlakna napravljenog od recikliranog tekstila. Kampanju je radila italijanska manekenka Vittoria Ceretti, a fotografiju potpisuje Dan Jackson.

Ove sezone dizajnerski tim se fokusirao na kreativnost u umu i u pokretu, koji je spreman za avanturu. Gledajući na garderobu iz 70-ih i dodajući savremeno « kul », kolekciji je dat kuriran osećaj, sa legendarnim komadima kao što su kožni kaput ili fantastični par čizama do kolena koje možete da nosite u više kombinacija. Kolekcija H&M Studio S/S 24 biće dostupna na internet stranici hm.com 12. marta 2024. a do tada izdavajamo naše favorite.

Foto: H&M

Učitati još
Zatvori