Baletanke sa nitnama (i mašnama) su opet u trendu – a ovo su naši high-street favoriti
Baletanke sa nitnama (i mašnama) su opet u trendu – a ovo su naši high-street favoriti

Baletanke sa nitnama (i mašnama) su opet u trendu – a ovo su naši high-street favoriti

SS16 Miu Miu is on the line

Leto je gotovo iza ugla, te nam se čini da se modni trendovi sve brže i brže menjaju. Međutim, ove sezone primetili smo comeback terminologiju u modnom svetu. Odjednom opet nosimo kaiševe sa nitnama, naravno da citiramo Florals? For spring i vraćamo baletanke na velika vrata. Pomenuti ballet flats trend povezujemo i sa dobro poznatim preppy izgledom, a ovog puta veliku pažnju našeg modnog radara privukle su one sa nitnama i mašnama koje se vezuju oko zglobova.

Te je jedno od prvih pitanja koje nam pada na pamet – da li se sećate 2016. godine i čuvene Miu Miu kolekcije za proleće/leto u kom je baš ovaj model video svetlost dana? Ukoliko ih se sećate ili pak posedujete u ormanu, ovo je pravi trenutak da ih uvrsitie u svoj OOTD game. S tim u vezi, nama je sada i više nego jasno zašto je (i ne tako) mala Prada jedna od prvih asocijacija na baletanke, since 2016. baby.

Miu Miu shs S16 062
Miu Miu shs S16 062

We found the dream team


Sada kada smo ustanovili da se naše miljenice vraćaju, nešto povoljnije alternative pronašli smo u web izlozima high-street etiketa. Ako se pitate zašto se baš ovaj model baletanki pronašao na našoj wishlist-i, odgovor je i više nego jednostavan. One su girly ali i za nijansu edgy, donose romantičan ali i rock vibe, te možemo reći da su apsolutno cool. Idu uz lepršave letnje haljine, koje ćemo sve češće viđati, farmerke, kožne pantalone i apsolutno sve što možete zamisliti.

Upečatljive nitne donose im statement piece potpis, dok mašne oko zglobova podsećaju na same korene ove obuće i ballerina estetiku. Naravno, pomenuti model možete pronaći i bez mašni, ukoliko niste ljubitelj istih.

Diamonds are a girls best friend?


Osvrnuli smo se na Miu Miu, a gde je Alaïa? Kada pričamo o baletankama i to onim s cirkonima, jednu od prvih asocijacija predstavlja upravo pomenuta etiketa. Međutim, kako se uvek trudimo da budemo u trendu ali i on a budget, pronašli smo i nešto pristupačniju verziju ovog remek-dela. Crni sako, široke farke, bela majca i pomenuti model baletanki čine savršenu chic pak statement kombinaciju.

Belts for the win


S obzirom na to da vraćamo velike kaiševe u modu, žašto iste ne bismo integrisali i u svoj ballet flats game? Upečatljive beletanke nekada su sasvim dovoljne za statement autfit, a one sa kaiševima definitivno pristaju ovom pravcu.

Foto: Launchmetrics/spotlight, Instagram / @tamara, @miumiu, @carla_ginola Zara, Bershka, Stradivarius, Pull&Bear

Učitati još
Zatvori