Cop or Drop: Mule sneakers se vraćaju?
Cop or Drop: Mule sneakers se vraćaju?

Cop or Drop: Mule sneakers se vraćaju?

Mule sneakers u narodu poznatije kao patike-papuče su obuća koja izaziva glasniju polemiku čak i od baletanki. Prvo sećanje na ovaj hibridni dizajn datira još sa početka dvehiljaditih kada smo nosili čak i Skechers verzije, a sada započinjemo debatu o poslednjim modelima i još jednom sa nestrpljenjem očekujemo vaš Cop or Drop sud.

MM6 Maison Margiela x Salomon XT-4 Mule

Istureno odeljenje francuskog luksuznog brenda Maison Margiela vozeći se žutom trakom iza Salomona stiže tačno na vreme da postane neizostavan član sneaker zajednice i novim idejama nametne svoju vizionarsku ideologiju kada je u pitanju dizajniranje sportske obuće. I najbitnije – ne boji se rizika. Ne boji se da od patika napravi čizme, da Riri ubedi kako je odlična ideja nošenje njihove verzije Salomon Cross Low patika i to baš na poluvremenu Super Bowl-a. Sledstveno tome, nakon nekoliko uspešnih kolaboracija u Resort 2024 lookbook-u pojavila se i najhrabrija silueta do sada – MM6 Maison Margiela x Salomon XT-4 patika-papuča i to u tri colorway-a.

Martine Rose x Nike Shox MR4

Slično MM6 Maison Margiela odeljku, Martine Rose redizajnirala je Nike Shox model pretvarajući ga u klasičnu mule siluetu. Nova spring/summer 24 kolekcija britanske dizajnerke koju je davnih dana aminovao čak i Kanye West inspirisana je ženskim fudbalskim ligama i takozvanom blokecore modnom ideologijom, te nas ne iznenađuje da se (M)R4 mule sneakers verzija Nike Shox modela, koje bespogovorno podsećaju na kopačke, našla upravo u na nedavno održanoj reviji. Martine Rose x Nike kolaboracija biće lansirana 25. jula.

Beams x New Balance 2002R Mule

Ultimativna dad shoe silueta je upravo postala više dad next door modna mantra nego ikada – ako to uopšte ima smisla. New Balance patike dobile su svoju mule sneakers verziju pod nazivom NB 2002R Mule. Poslednji redizajn inicirao je tim kultnog japanskog retailera BEAMS i oslonio se na manimalističku paletu kreirajući „White-Orange“ verziju New Balance 2002R patika-papuča. Dostupne su, naravno, na njihovom oficijalnom sajtu.

Foto: Instagram, Twitter

Učitati još
Zatvori