Cara Delevingne x Stella McCartney: Ovog leta u fokusu je održiva moda
Cara Delevingne x Stella McCartney: Ovog leta u fokusu je održiva moda

Cara Delevingne x Stella McCartney: Ovog
leta u fokusu je održiva moda

Britanski model Cara Delevingne prisutna je preko deceniju na svetskoj sceni, a poslednjih par godina se donekle povukla iz sveta modelinga. Nedavno je dobila poziv od fellow Britanke Stelle McCartney da bude zaštitno lice njene nove, letnje kampanje i ujedno uradi mini comeback u modne vode, a kada Stella zove – poziv se ne odbija.

Njih dve su se ovog puta spojile zbog jednog veoma važnog povoda i poruka koju šalju vrlo je glasna – održiva moda je actually u modi.

Stella goes sustainable

Pored toga što je Cara model, Stella je u opisu nove kampanje nju opisala i kao glumicu, ali i aktivistkinju sa naglaskom da je ona, upravo zbog svoje svestranosti, ultimativna Stella girl.

Cara je, zapravo, perfect match za letnju kampanju, kako ova kolekcija podržava održivu modu i većinski je izrađena od recikliranih materijala.

Kampanja je, shodno tome, snimana na mestu gde se reciklira otpad, južno od Londona, i šalje jasnu poruku –  da je sada vreme da se uhvati poslednji voz koji vodi ka održivijem načinu života. Modna industrija je jedan od najvećih zagađivača i idealan scenario bi bio kada bi se što više dizajnera okrenulo ka inovativnim pristupima proizvodnje koji su, zahvaljujući velikom napretku tehnologije, sada skoro svima dostupni.

Cara Delevigne nedavno prošla kroz privatnu dramu

Dok je bila na snimanju u Britaniji manekenkinu kuću u Kaliforniji zahvatio je ogroman požar. Da nesreća bude veća u kući su se nalazile i njene dve mačke za koje nije bila sigurna da li su preživele sve dok joj vatrogasci par sati kasnije nisu javili da su spašene, te je stres oko celokupne situacije bio dvostruko veći.

Uzrok požara se i dalje ne zna, šteta na kući je ogromna, a Stella joj je ispod fotografija kampanje na svom Instagramu poslala poruku da je uz nju u ovom nimalo prijatnim životnim trenucima.

Foto: Instagram / Stella McCartney  @stellamccartney

Učitati još
Zatvori