Pesak, vanila i egzotika glavne su karakteristike nove A’MARIE prolećne kolekcije – izdvojili smo favorite
Pesak, vanila i egzotika glavne su karakteristike nove A’MARIE prolećne kolekcije – izdvojili smo favorite

Pesak, vanila i egzotika glavne su karakteristike nove A’MARIE prolećne kolekcije – izdvojili smo favorite

Način života koji slavi individualnost i održivost – i to u stilu – glavna je karakteristika regionalnog brenda A’MARIE. Nakon kolekcije She Loved koja nam je pružila mogućnost beskrajne modne igre, ovaj proces sada se nastavlja zahvaljujući novoj [ prolećnoj ] kolekciji. Glavna želja dizajnerke Anamarije Brkić bila je da na koži osetite raskoš svake niti. Ipak, već pri kratkom pogledu na modele i materijale od kojih su napravljeni, jasno je da je u svojoj nameri uspela.

A'MARIE (4)
A'MARIE (4)

le sable • / sabl / • pesak

Brend A’MARIE oduvek je bio veran prirodi u svojim prolećnim kolekcijama. A najnovija Le Sable – inspirisana je motivima životne energije. Takođe, brend i dalje kontinuirano radi na poboljšanju praksi održivosti, koristeći ekološki osvešćene materijale i proizvodne procese kako bi se podržala dugoročna održivost mode.

Kolekcija sjedinjuje različite teksture od pamučnih materijala i čipke, pa sve do lana i brušene svile. Glavnu ulogu ove kolekcije igra upravo osećaj koji materijal pruža na koži. Dakle, svaki komad odiše taktilnošću i poziva vas da osetite njegovu raskoš u svakom pokretu.

Dizajn i krojevi su obogaćeni jednostavnošću, a svaki ima poseban detalj. Kreacije deluju neobavezno, te savršeno prikazuju duh kolekcije. Takođe, osmišljene su sa namerom da zaokruže gotovo svaku odevnu kombinaciju kako za odlazak na posao, tako i za večernje izlaske.

A'MARIE (6)
A'MARIE (10)

Vanilla Essence Collection

Glavni aduti sezone su jakna Kayla u boji peska sa dugmićima u safari stilu, te pamučna jakna Kika u boji vanile koja je karakteristična po neobičnim rukavima. Takođe, tu je svileni trenč Toni u boji pudera koji ujedno može biti i haljina, kao i ogrtač Mon koji je nosiv na dve strane.

Kada su u pitanju haljine, brend je za novu kolekciju usavršio senzaciju dodira, a već pri prvom pogledu jasno vam je zašto želimo da se svaka nađe u našoj kolekciji. One su udobne i stvorene da istaknu ono najbolje na vama. Između ostalog, tu je bela haljina Mely koja je, naizgled, vrlo jednostavna. Ipak, kada biste pogledali bliže, shvatili biste da su šavovi isprepleteni, a da su na rukavu prisutni detalji u vidu lale.

A'MARIE (9)
A'MARIE (2)

Ipak, pored ovog modela, tu je i haljina Shed u boji vanile, kao i haljina Ria od viskoze i lana. U nežnoj boji peska i sa dugmićima na prednjoj i zadnjoj strani, ona pruža raznolike mogućnosti nošenja. Takođe, kolekciju je upotpunila haljina Tessa sa upečatljivim detaljem asimetrije, te haljina Nevi u bež boji od svile i lana. Dizajnerka Anamarija Brkić počela je da koristi i prozračnu tkaninu, koju je smatrala najboljom održivom opcijom za maksi haljinu Creamy.

A'MARIE (5)
A'MARIE (8)

U kategoriji zavodljivih, nosivih i nežnih komada nalaze se i suknja Lina koja je dizajnirana sa namerom da privuče pažnju i svaku odevnu kombinaciju podigne na next level. Ona savršeno pristaje uz bluzu Lyru od svile koja je jednostavnog dizajna, ali i uz belu košulju Vali koja je elegantna i ističe se zahvaljujući safari detaljima.

Svi modeli iz kolekcije Le Sable mogu se kupiti putem zvaničnog A’MARIE web sajta, kao i u Zagrebu u Gundulićevoj 19.

A'MARIE (7)
A'MARIE (1)

LE SABLE – S/S ’24 


Fotografija: Sanja Jagatić

Model: Leslie Cordoba

Šminka: Bianca Antonioli

Kosa: Ivona Zrno

Kreativni direktor: Anamarija Brkić

Kreativna produkcija: Tjaša Ninić Pokos

Lokacija: La Maison, Sv. Petar u Šumi

Učitati još
Zatvori