Statement komade iz nove A’marie kolekcije nosimo od jutra do mraka
Statement komade iz nove A’marie kolekcije nosimo od jutra do mraka

Statement komade iz nove
A’marie kolekcije nosimo od jutra do
mraka

Jedna od najpoznatijih hrvatskih dizajnerki, uoči prvih prolećnih dana, predstavila je novu kolekciju Blossom.

“Svaka kolekcija je ponovna prilika za preispitivanje, pa tako svakom novom sezonom, svakim danom, satom upravo to pokušavamo. No, ipak postoji nešto u promeni godišnjeg doba što izaziva želju da pogledamo svet na potpuno novi način. Iako se nova godina slavi u januaru, najveći pomak zasigurno osećamo u proleće. Sunce počinje da sija duže, priroda počinje da cveta i raste, rađaju se i bude nove ideje, a mi izlazimo iz sivih zimskih dana. Prenošenjem tog osećaja “obnove” u našu novu kolekciju kroz predivan kreativan proces nastao je BLOSSOM.” – izjavila je dizajnerka Anamarija Brkić.

Blossom je nosiv od jutra do mraka

„Blossom“ kolekcija spaja različite teksture, od reljefne čipke do brušene svile, kako bi stvorila jedinstvene komade koji manifestuju prolećnu energiju, a nosivi su od jutra do mraka, u zavisnosti od željenog izgledu. Glavnu ulogu u kolekciji igraju upravo asimetrija u dizajnu i odabir materijala koji jednostavno prizivaju lepše i toplije dane. Cvetni dezen na svetlim, puderastim, žutim te crnim i zelenim materijalima upotpunjen je zanimljivin prorezina, detaljima i već prepoznatljivim A’MARIE trakama koje se vežu u divne mašne, naglašavajući struk, leđa i ramena. Otkriveni delovi kože čine svaki od ovih modela još posebnijim i atraktivnijim.

Pamuk, svila, čipka, brušena viskoza, metalik šljokice, materijali su koji prevladavaju i koji savršeno pristaju telu, lagani su i dozvoljavaju koži da diše u ovim prolećnim meesecima. Ovi posebni i asimetrični krojevi kolekcije jednostavni su za kombinovanje i podižu baš svaki outfit.

Modni dodaci u obliku nakita

Inspirirana buđenjem i proljećem, Anamarija Brkić ovaj je put objedinila kolekciju kroz divne modne dodatke, naušnice. Posy – zapanjujući par naušnica od staklenih perli koje predstavljaju delikatnu ljepotu bijelog cvijeta, te Bloom naušnice, koje kao da vas prenesu u tropski raj, gdje sve odiše osjećajem živosti i energije. Ove naušnice prava su remek-djela, izrađene su preciznošću i pažnjom za detalje kako bi stvorile izvrsne komade nakita koji će privući baš svačiji pogled.

Svaki komad u kolekciji „Blossom“ je ručno izrađen, s ciljem da svaki detalj bude pažljivo izveden, kako bi se postigla savršena ravnoteža između teksture, boje i dizajna. Posebni fokus je i na organskom i opuštenom osećaju koji pružaju, kao i na dodavanju zanatskog dodira u svaki komad kolekcije.

Kolekcija „Blossom“ nudi široki raspon komada odeće – od haljina do suknji i bluza, koji su kombinovani s različitim dezenima i bojama pa sve do pantalona, jakni i pelerina. Svaki komad iz kolekcije priča svoju priču, a zajedno stvaraju svetao, senzualni i živahni utisak.

Svaki komad priča svoju priču

U novoj kolekciji akcent je stavljen na brojne statement modele koji će zasigurno postati omiljeni komadi u ormarima. Kreirani da zaokruže odevnu kombinaciju – jakna, pelerina, bluze, pantalone i haljine od pažljivo biranih materijala, kao i raskošni, modni dodatci su sve što nam je potrebno. Jakna Gya u crnoj boji ili pelerina Ruwa postaće glavni saveznici proleća, komadi koje ćete nabaciti kako za jutarnju šetnju, tako i za odlazak na posao, popodnevno trčkaranje gradom, ali i u večernjim prilikama preko omiljene haljine. Pamtalone Tulip i Ninja osvojile su nas zbog mnogo mogućnosti stilizovanja.

Od onih s belom Ema bluzom i patikama, preko igre s čipkanim bluzama poput Bell bluze ili Esti Macrame, pa sve do jednostavnijeg dizajna poput Tiva bluze. Haljine su neopisivo čarobne i jednostavno stvorene da istaknu ono najbolje na vama. Moćne, zavodljive, a ujedno nežne i eterične, one će svakako postati omiljeni komadi za svečane prilike. Risha, koktel midi haljina ukrašena šljokicama i svilom, predivna senf žuta Eri haljina nabranih detalja, Lupe haljina s dodatkom čipke, fenomenalna crna Nomi dubokog V-izreza i zanimljivih detalja u struku, eterična puderasta Zaya haljina ili Muse haljina smaragdno zelene boje na jedno rame koja je napravljena od najfinije, brušene svile, samo su neke haljine iz ovogodišnje prolećne kolekcije.

Ideja vodilja prilikom stvaranja kolekcije bila je da svaki komad priča priču o buđenju i nastajanju naglašavajući jedinstveni stil i posebnost A’MARIE dizajna, osiguravajući da ostane nosiv i u godinama koje dolaze. Kolekcija „Blossom“ je još jedan primer posvećenosti kreiranju prelepih komada odeće koji odgovaraju različitim ukusima i stilovima, uvodeći nas u dugoiščekivano proleće.

Kolekcija „Blossom“ dostupna je na A’MARIE stranici i u A’MARIE radnji u Gundulićevoj 19, u Zagrebu.

BLOSSOM – Prelep proces nastajanja ’23:

Fotografija: Senja Vild

Model: Katarina Filipović

Šminka: Sonja Kvesić

Kosa: Mijo Majhen

Lokacija: Trika, www.trika.hr

Preuzeto sa Journal.hr

Učitati još
Zatvori