Lyst godišnji izveštaj je stigao: Jedan adidas komad traženiji od svih, Miu Miu opet najpopularniji
Lyst godišnji izveštaj je stigao: Jedan adidas komad traženiji od svih, Miu Miu opet najpopularniji

Lyst godišnji izveštaj je stigao: Jedan adidas komad traženiji od svih, Miu Miu opet najpopularniji

Decembar je na pomolu, a to znači samo jedno – rekapitulacija proteklih 12 meseci i analiza onoga što nam je 2023. godina donela. U svetu mode, a sudeći po detaljnim istraživanjima koje sprovodi Lyst, ova će godina ostati u znaku nekolicine brendova koji su svojim dizajnom i kolekcijama – no, ipak najviše, reklamnim i promotivnim kampanjama – privuki najviše pažnje. Još važnije, njihove su strategije podstakle čitave trendove koji su brujali mesecima ne samo kroz modne piste, već i među street fashion tendencijama. Velikih iznenađenja, ipak, nije bilo.

Another day, another Miu Miu win

Miuccia Prada je očigledno pronašla tajni recept koji joj dozivljava da kontinuirano kreira autentične kreacije, ali i one o kojima će se pričati. Tako je drugu godinu za redom Miu Miu proglašen brendom godine. Ljudi su internetom pretraživali ovaj brend 39% više nego prošle godine. Kardigan od kašmira bio je jedan od najtraženijih nakon što je debitovao na pisti u aprilu ove godine.

Mala, ali značajna pobeda i za adidas

Miu Miu zaslužan je i za sada već čuvene hot pants, proglašene komadom godine. Baletanke brenda takođe su bile među najpopularnijim, a potražnja za njima dodatno je porasla između marta i septembra. Ipak, Alaia odnosi ubedljivu pobedu kada je obuća u pitanju, s obzirom na to da su njihove baletanke – odavno već na našoj listi želja – bile najtraženije proteklih sezona. U tom domenu, i to potpuno očekivano, must-have sneaker u 2023. bile su – you guessed it – adidas Samba.

Uloga TikToka još jednom se pokazala ključnom, barem kada je reč o potražnji jedne torbe – ne bilo koje, već UNIQLO torbice preko ramena koju smo protekle godine mogli da vidimo u različitim varijacijama i bojama.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori