Denim trends: Da li se tregerice vraćaju u modu?
Denim trends: Da li se tregerice vraćaju u modu?

Denim trends: Da li se tregerice
vraćaju u modu?

Denim trendovi se stalno ponavljaju. Od double denim i trenda ultra oversized farmerki i bermuda, preko tamnog džinsa, stalno pronalazimo nove načine da ovaj trend održimo aktuelnim. Tako je denim ubrzo postao i make-up trend, kao i go-to trudnički outfit. Sada inspiraciju nalazimo u čuvenim tregericama od teksasa (overalls) i u nastavku teksta se osvrćemo na najbolja celebrity overalls izdanja.

Hailey Bieber / Profimedia
Hailey Bieber / Profimedia

Praktične, a chic

Tregerice uglavnom vezujemo za period iz devedesetih godina, kada su ih gotovo sve slavne ličnosti nosile on the daily. Od Jennifer Aniston, Aaliyah, ali i muškaraca poput Tupaca, overalls su bile na samom vrhu outfit izbora slavnih, bilo da su putovali ili nastupali.

Poznato je da upravo street style diktira trendove, te je ulica mesto gde se modno inspirišemo. Nedelje mode stoga su pravi užitak, a ove godine posebno nas je inspirisao Copenhagen Fashion Week, gde smo primetili rastući trend crvenih, belih i sivih hulahopki, kao i kapica sa ušima. Ipak, pored novih trendova osvrćemo se i na stare. Naposletku, moda i jeste ciklična. Ako je sudeći po tome, očekujemo povratak i tregerica, a za inspiraciju delimo nama omiljena overalls izdanja.

Overalls background

Istorija tregerica od tekstila seže unazad do 18. veka kada su prvi put dizajnirane kao praktična odeća za radnike, vojnike i seljake. One su se razvijale kako bi omogućile udobnost i praktičnost prilikom obavljanja različitih poslova. Tokom industrijske revolucije, tregerice su postale popularne među radnicima u fabrikama i rudnicima zbog svoje izdržljivosti i funkcionalnosti. Tokom 20. veka, postale su simbol mladosti i pobune, naročito tokom 50-ih i 60-ih godina kada su postale popularne i sastavni deo stylish outfita ali na koncertima, da bi krajem 80-ih godina, tregerice postale ikonični deo mode zahvaljujući pojavljivanju u različitim muzičkim spotovima i filmovima. Danas, predstavljaju klasični komad odeće koji se nosi u različitim prilikama, od svakodnevnih aktivnosti do modnih revija. Oni su evoluirali kroz različite stilove i dizajne, ali su zadržali svoju praktičnost i udobnost kao ključne karakteristike. Očekivano, Levi’s je prva modna kuća je proizvodila denim tregerice, a proizvodi ih i danas. 
Tregerice
levi's®
Tregerice
levi's®
Tregerice
levi's®
Učitati još
Zatvori