Double Denim se vraća na scenu ili ipak nikada nije odlazio?
Double Denim se vraća na scenu ili ipak nikada nije odlazio?

Double Denim se vraća na scenu ili
ipak nikada nije odlazio?

Početkom nedelje ustanovili smo da je back to school u stvari sinonim za back to basics pogotovo kada govorimo o vanvremenskim komadima poput bele košulje, a gde je bela košulja, tu je i dobar džins. Ako za farmerke, teksas jakne i mini suknje kažemo da su sigurne varijante, da li to važi i za double denim kombinacije i šta zapravo znamo o ovom trendu? Jedno je sigurno, večito je aktuelan.

Kasne devedesete i rane dvehiljadite su najskoriji istorijski talas koji je pogodio naš socijetet, a priča o cirkularnom kretanju modnih trendova odavno je poznata. Dinamiku promene stilova na modnom tržištu ponekada je teško ispratiti, stoga nekim komadima odeće ili materijalima brišemo rok trajanja i dajemo im titulu bezvremenskih. Tako je teksas postao tkanina sa beskonačno mnogo varijacija dizajniranja, kolora i krojeva. I ono najbitnije, teksas je uspeo da isprati svaki nadolazeći trend. Pantalone visokog struka? Može! Niski struk? Može i to. Uske čizme do kolena? Nikakav problem. Name it, it’s yours.

Double Denim

Kada govorimo o denimu, svakako nam je najdraža priča o onom duplom. Denim on denim. On denim. Nedavno smo vam otkrili i čuvenu Dior ss2000 kolekciju koja slavi double denim kombinacije bolje nego iko. Fast forward today, total denim look veličaju modni brendovi kao što su Diesel, Blumarine, Miss Sixty, Balenciaga ili večiti teksas pionir Levis.

Neretko najavljujemo povratak total denim look-a, ali je vreme da se zapitamo da li je on ikada otišao? Retrospektiva svih denim on denim kombinacija koje možemo da nabrojimo u glavi svakako ne mogu da se svrstaju u jedan jedinstveni trenutak. Britney Spears i Justin Timberlake double denim era iz 2001. godine, Rihanna u najrekreiraniranoj kombinaciji farmerke i teksas jakna spuštena sa ramena, King Kylie vladavina i rasparani dupli džins, kao i dark denim kombinezoni Belle Hadid. Ne možemo da zaboravimo ni nekonvencialni double denim izgled Julie Fox, koja uživa ovaj trend i u neprikosnovenim Diesel kampanjama.

Učitati još
Zatvori