PFW Street style: Metalik, karneri i ostali trendovi koje nismo mogli da izbegnemo
PFW Street style: Metalik, karneri i ostali trendovi koje nismo mogli da izbegnemo

PFW Street style: Metalik, karneri i ostali trendovi koje nismo mogli da izbegnemo

Dok Nedelju mode u Parizu privodimo kraju i pravimo mentalne beleške najneočekivanijih, kao i onih ne toliko neočekivanih kolekcija, okrećemo pogled ka drugom pravcu i seciramo šta je ono što nam ulice Pariza poručuju. Naša PFW street style prognoza: pretežno metalik uz slab, umereni južni vetar kroz naše karneriće.

Best of: PFW Street style 

Suprotnosti se (ne)privlače

Neosporiva invazija full metalik izgleda, kao i dominacija nežnijih elementa poput karnera i čipke, potvrdili su jednom za svagda da se suprotnosti zaista privlače, ili im je pak barem zajedno mesto na ulici jedne Nedelje mode. Kako metalik mesecima unazad pronalazi svoje mesto u aktuelnim modnim narativima, sve strelice ukazuju na to da će upravo tako i ostati. Vaskrsnuće, međutim, davno zaboravljenih karnera, možda ipak uliva nadu da se modne plime ipak menjaju.

Sav taj kič

Od višemesečnog svedočenja čupavim čizmama i njima odgovarajućem pandanu u vidu čupavih zimskih kapa, malo kako su nas fluffy modni komadi iznenadili i na samim ulicama Pariza. Štaviše, drugi outerwear komadi našli su se kao predmet posebnih intriga, gde su dugački zimski kaputi najrazličitijih formi, dizajna i printova bili neki od nama najupečatljivijih PFW street style momenata. Živeo kič i životinjski printovi.

Nekonvencionalnost

Očekivane denim on denim izglede smenila su nekonvencionalna izdanja nezaobilaznih denim komada, u vidu najrazličitijih suknji, naramenica, pa i full mixed denim izgleda. Nastavljajući duž motiva nekonvencionalnog, cipele nisu bile izuzetak ovom pravilu. Kako PFW svakako nije mesto gde bilo kakav vid udobnosti pripada, vođstvo su preuzele gotovo nenosivi i ekscentrični komadi istih.

Foto: IMAX

Učitati još
Zatvori