Balenciaga FW23: Yeezy i plisirane suknje?
Balenciaga FW23: Yeezy i plisirane suknje?

Balenciaga FW23: Yeezy i plisirane suknje?

Od pozivnice sa najavom regular fit sakoa očekivano – ništa. Modni delikvent, neposlušni učenik i buntovnik sa jasnom vizijom Demna Gvasalia koji zahteva da ga oslovljavaju samo sa Demna (zvuči poznato?), predstavio je novu Balenciaga FW23 kolekciju na Nedelji mode u Parizu, a na prvi pogled reklo bi se da smo neočekivano videli – ništa. Ako ste pobornik upravo izrečene hipoteze, složićemo se da se (nikada) nećemo složiti.

Naglašavamo da u ovom tekstu diskutujemo o modi, njenim ideologijama i dizajnima. Skandale ostavljamo za neki drugi put.

@knifebootknerd
@knifebootknerd

Regular fit

Krenimo od samog početka i ono što bismo nazvali regular fit scenografijom. Umesto sakoa, dobili smo prostranu belu pozornicu sa tek istaknutim osvetljenjem – bez nereda i esktravagancije. Čisto i prihvatljivo. Reklo bi se da je nestašni dečak naučio svoju lekciju. Jeste, ali iz modnog marketinga. Nepredvidljiva mirnoća i sentimentalne melodije izazvali su verovatno još veća medijska govorkanja od blata i berze. Dakle, stanje: nepromenjeno. A šta je onda na Balenciaga FW23 reviji u Parizu bilo neregularno?

Yeezy i plisirane suknje

Odgovor je jednostavan – Yeezy i plisirane skoro pa Dior suknje. Problematika leži u činjenici da ukoliko je Demna pomislio da su nam plisirane suknje neophodne ove zime njegova reč glasnije odjekuje od Marie Grazia Chiuri koja dizajnira za jasno ciljanu (Dior) grupu.

(Kan)Ye je svoju filozofiju uveliko prepoznao, pa je na svojoj Instagram objavi prepustio pratiocima da sami formulišu caption. Znate ono Yeezy taught me? To bi bio naš.

Jer, nije da nije.

@balenciaga
@balenciaga
@balenciaga
@balenciaga
@balenciaga
@balenciaga

Formal wear vs. Street wear

Dugoiščekivana Balenciaga FW23 revija trebalo je da donese poslednju presudu i glasno kaže da li se ove jeseni oblačimo regularno ili nam je još uvek (uslovno rečeno) dozvoljeno da dukseve nosimo u svim prilikama. Suđenje je izgleda, ipak, odloženo.

@balenciaga
@balenciaga
@balenciaga
@balenciaga

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori