Farmerke nosimo i u letnjim mesecima – a omiljene modele pronašli smo na sniženju
Farmerke nosimo i u letnjim mesecima – a omiljene modele pronašli smo na sniženju

Farmerke nosimo i u letnjim mesecima – a omiljene modele pronašli smo na sniženju

Farmerke koje nosimo leti ne razlikuju se toliko od onih koje nosimo zimi, koliko se razlikuje način na koji ih stilizujemo. Iako farmerke ne deluju kao najlogičniji outfit izbor u toplim danima, to ne znači da, uz pokoji trik, ne mogu (nastaviti) da budu verni saputnik dobre modne kombinacije.

Bilo da ih nosite u dnevnoj ili noćnoj varijanti, farmerke su onaj odevni komad koji outfit lako mogu učiniti zanimljivijim. U nastavku teksta otkrivamo naše omiljene modele za leto, kao i trikove za stilizovanje istih leti.

Blue jean baby

Kada dođu letnje vrućine, a želite da farmerke i dalje ostanu deo vaše svakodnevice, (drugi) najbitniji je odabir obuće i bluza. Prvi najbitniji svakako je model farmerki. Tako birajte baggy, laganije modele u kojima ćete moći slobodno da se krećete. Izbegavajte modele od debelog pamuka koji će vas nepotrebno dodatno grejati. Umesto njih, birajte tanji pamuk – i gledajte da postotak istog bude na maksimumu, odnosno da nije ukombinovan sa poliesterom ili elastinom. Dobar izbor su i cropped farmerke koje otkrivaju gležnjeve. Takvi modeli farmerki odlično se slažu uz sandale, posebno one koje se vezuju oko nogu.

Kada je o obući reč, biramo (naravno) sandale, ali i japanke, koje su lak i udoban saveznik dobrog outfita. U nešto oblačnijim danima, odličan izbor su i espadrile, koje bilo da su sa potpeticom ili ne, izgledaju dobro. Što se bluza, majica i košulja tiče, birajte modele od pamuka i lana.

Farmerke i majica, but with a twist

Za poslovnu kombinaciju, odličan izbor je i košulju iskoristiti kao treći, layering piece, a ispod nje obući užu atlet majicu. Bela košulja brenda Ralph Lauren u kombinaciji sa farmerkama i kaišem, a la outfit Anouk Yve, je jedan od naših favorita.

Još više basic, a opet u skladu sa trendovima je modna kombinacija Anne Katinke. Ona je farmerke i belu kombinaciju stilizovala sa mrežastim sandalama. Farmerke koje nosimo leti odevni su komad u koji se uzdamo. Nebitno da li je reč o dnevnim ili noćnim kombinacijama.

Učitati još
Zatvori