Be a Lady They Said – Masculine moda u ženskom odelu
Be a Lady They Said – Masculine moda u ženskom odelu

Be a Lady They Said – Masculine
moda u ženskom odelu

Da li je starije jaje ili kokoška? Pitanje je koje postavljamo u našoj današnjoj modnoj rubrici, ali ovog puta prevodimo ga na rečnik modnih znalaca u kojem se pitamo da li je starija moda ili trend. I gde se tu stil [ne]uklapa?

Kokoška i jaje? Moda i trend[ovi] ? I masculine stil na ženski način.

U eri kada se novi trendovi rađaju na nedeljnom nivou teško je razlučiti gde stilovi i trendovi prevazilaze modu. Skoro pa je nemoguće odrediti granicu gde prestaju trendovi, a počinje moda, odnosno bolje rečno u kom trenutku određeni trend ulazi u DNK mode i postaje opšte prepoznatljivo pravilo na osnovu koga formiramo svoje stavove i modni stil.

Dok pistama Pariza vlada romantizam, ulicama Berlina, Londona, Beograda zavladala je renesansa u kojoj muške pantalone [ košulje, jakne, džempere, kapute, etc. ] nose žene. And maybe this is a man’s world,  but we sure drees better then them. Modnu igricu muškog vizuelnog ideniteta zaigrale smo, a kako nam se čini masculine trend is here to stay.

Be a Lady They Said.

Počtkom prošle godine ptali smo se Kojeg je roda moda? Potom smo na jesen zavirili u njegov garderober. Sada tu planiramo i da ostanemo. I dok smo u septembru igrali za nijasnu smelije, ove godine igramo u potpunosti mušku igru, a trend macsculine postavljamo da stoji rame uz rame sa bohemian, romantic, grunge, minimalistic. Zato što tako hoćemo. Zato što nam se sada tako sviđa.

Ako koristimo muške parfeme, zarađujemo više od njih i plaćamo piće na prvom dejtu, zašto se onda ne bismo i oblačile kao oni? Ovo je bilo retoričko pitanje, ne želimo odgovor i ne pristajemo na kompromis u kojem je ok nositi oversize, but not too oversize. Jer danas nosimo from-head-to-toe muške komade koje prisvajamo lako, a stilizujemo za nijansu bolje, otmenije, zabavnije. Era novog seksepila se polako ušunjala u modni svet, a premda nosi njegovo prezime, u Journal gramatici imenice; rod, broj i padež – pojam masculine ovog puta je ženskog roda.

ps. This is a man’s worldBut it wouldn’t be nothing, nothing, not one little thing, without a woman or a girl.

Učitati još
Zatvori