Šta imaju zajedničko hypebeast kultura i kućne biljke?
Šta imaju zajedničko hypebeast kultura i kućne biljke?

Šta imaju zajedničko hypebeast
kultura i kućne biljke?

Pripadnici hypebeast kulture su u šoku. Zar biljke i briga o cveću nije rezervisana za hiprstere? Istina leži uvek negde između, a tako je i u ovom slučaju. Hypebeast kultura, kao i bilo koja supkultura mogu se primeniti apsolutno u svakom segmentu života. Za razliku od hipstera, koji čeznu za tim da budu drugačiji i rezervisani, hypebeast kao da gaji tendencije da prodre u različite kategorije lifestyle-a. Tako se pored mode, muzike, beauty i sneaker kulture, hypebeast ideologija može pronaći i u arhitekturi, umetnosti ali i, u našem slučaju – saksijama za biljke.

Današnja hypebeast junakinja Olivia Rose vlasnica je kreativnog studija Original Rose koji se nalazi u Njujorku. Nakon studija pejzažne arhitekture, odlučila je da spoji (naizgled) nespojivo i pokrene brend koji ujedinjuje hortikulturu, umetnost i modu.

Sledbenici brendova Supreme, Nike, Balenciaga, Prada i ostalih luksuznih brendova – da li vam je potrebna i saksija koja imitira vaše omiljene odevne komade? Znamo odgovor. Zato prelazimo odmah na ultimativni izbor saksija i usputno savetujemo da se zbog brzog načina života odlučite da u saksije zasadite biljke koje je nemoguće ubiti.

Nike x Aloe vera

Air Jordan 1, Air Force 1, Air Max Plus, Dunk…


Da li su poznati dizajneri Peter Moore, Bruce Kilgore i Sean McDowell mogli da zamisle svoje modele Nike patika kao saksiju? Verovatno da nisu. Međutim, dovoljno je samo da jedna osoba može da zamisli. Zato smo danas svedoci pojave u kojoj iz Nike Air Jordan 1 patika cveta aloe vera.

Svi modeli sneaker saksija su ručno pravljeni od gipsane smole, smole, belog gipsa i glicerina. Ukoliko ste ipak ljubitelj hype kulture ali ne i održavanja biljaka, svoje saksije možete koristiti i samo kao skulpture – iako je naša izabrana varijanta ona u kojoj vire kaktusi ili karanfili.

Haute couture saksije

Ukoliko volite high-end stvari, red je da imate i „mnogo skupe“ saksije. Što se nas tiče, Olivijina redizajnirana Dior saddle bag mogla bi da dobije novi naziv – Earth saddle i da se prošeta pistama na revijama visoke mode. Ako je Schiaparelli tokom ovogodišnje Nedelje mode u Parizu mogao da posveti čitavu kolekciju veličanju životinja, zašto Dior ne bi veličao biljke? Dok se to ne dogodi, hypebeast haute coutture saksije su zaslužile svoje mesto na našoj wish list-i.

Hypebeast playmaker u vašem domu

Mislili smo da nema dalje, no međutim… NBA i Nike košarkaške lopte su vrhunac genijalnosti hypebeast saksija. Kako vreme odmiče, plašimo se, da bi možda ove saksije mogli da ponesemo i kao odevni predmet. Budimo iskreni, zašto da držimo ruže u lopti kada u nju možemo staviti i ruž? Sve u svemu došli smo do samog kraja, a sve što vam ostaje jeste da dalje i samostalno istražite radove @originalrose. Svoje DIY tajne Olivia je podelila i na svom web sajtu.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori