Pronašli smo proizvode koji oduzimaju najmanje vremena za nanošenje, a koži donose najveću korist
Pronašli smo proizvode koji oduzimaju najmanje vremena za nanošenje, a koži donose najveću korist

Pronašli smo proizvode koji oduzimaju najmanje vremena za nanošenje, a koži donose najveću korist

Sa dolaskom sve toplijih dana, svoju svakodnevicu delimično korigujemo u skladu sa vremenom i godišnjim dobom. To se odnosi kako na dekorativne elemente unutar našeg doma, tako i na odeću i obuću koju nosimo. Ipak, određene stavke uvek ostaju konstantne – a jedna od njih je i adekvatna nega kože. Iako svaki pojedinac ima drugačiju rutinu, pojedini koraci predstavljaju nužne skincare postulate. To su, između ostalog, adekvatna umivalica, hidrantna krema i, naravno, proizvod koji sadrži SPF i koji nas štiti od UV zraka.

Iako sunčani dani pozivaju na relaksaciju i opuštanje u pojedinim aspektima, ovi procesi ne odnose se nužno i na negu kože koja mora da se sprovodi tokom čitave godine. Dakle, nanošenje proizvoda oduzima svega nekoliko sekundi u danu, a koži čini uslugu dugoročno. Međutim, posebnu pažnju neophodno je obratiti i na sastav proizvoda koje koristimo, njihove benefite, te način na koji se pravilno nanose.

Šta su uopšte UV zraci i SPF?

UV zraci predstavljaju zrake koje sunce emituje i dele se na dva glavna tipa – UVA i UVB zrake. Ipak, oni ne utiču podjednako na kožu. UVB zraci su oni koje povezujemo sa tamnjenjem i oni su najjači tokom leta. Sa druge strane, UVA zraci su prisutni tokom cele godine. Oni mogu da prodru najdublje u kožu, a to ih čini odgovornim za fotostarenje koje se može sprečiti. Upravo tada na scenu stupa SPF – i to onaj koji je potpunog spektra.

Skraćenica SPF / sun protection factor / predstavlja laboratorijsku meru zaštite od UV zraka. Drugim rečima, proizvodi koji sadrže zaštitni faktor će vas zaštititi od negativnih uticaja sunčevih zraka. Uz ovu oznaku najčešće se pojavljuju brojevi kao što su 25, 30 ili 50. Oni postoje kako bi se označilo koliko dugo kožu možete da izlažete na suncu pre pojave crvenila u odnosu na vreme provedeno na suncu bez upotrebe krema koje sadrže ovaj faktor. Stoga, ukoliko u narednom periodu možda planirate da se uputite u toplije krajeve, pakovanje odeće i umor nisu jedine stavke na koje bi trebalo da obratite pažnju.

Kako se pravilno koristi SPF?

Različite studije pokazale su da veliki broj ljudi ne obraća pažnju na to kako nanosi SPF, a istraživači su utvrdili da većina povezuje prisutnost UV zraka sa sunčevom svetlošću. Ipak, dokazano je da UV zraci prodiru kroz raznovrsne površine i reflektuju se o njih – od oblaka pa sve do stakla. Stoga se savetuje da se fotoprotekcija koristi svakodnevno, i to od ranih jutarnjih časova, jer ona sprečava pojavu i pogoršanje bora i tamnih mrlja izazvanih UV zračenjem.

Takođe, prilikom kupovine ovakvog proizvoda, posebnu pažnju trebalo bi da obratite na to da li ima visoku UVA i UVB zaštitu, kao i da li vam pruža lagan osećaj na koži. Naposletku, obratite pažnju i na to da li proizvod ostavlja bele tragove – a upravo zbog toga najbolje je da se posavetujete sa dermatologom.

Najbolji anti-aging započinje svakodnevnom UV zaštitom*

U zavisnosti od vašeg tipa kože, upotrebom pojedinih proizvoda videćete uočljivu razliku – dok drugi verovatno neće biti podjednako efikasni. Stoga je potrebno da poznajete svoju kožu, te počnete upravo od nje jer je ona jedan od pokazatelja zdravlja. Na tom putu saveznik će vam biti svakodnevna UV zaštita, a više od 70 hiljada dermatologa** potvrdilo je da će vam u tome pomoći i proizvodi iz Capital Soileil linije razvijene u Vichy laboratorijama.

UV-AGE predstavlja naprednu UV zaštitu sa anti-aging aktivnim sastojcima za korekciju sedam znakova starenja kože***. To su čvrstoća, ujednačenost tena, blistavost, punoća, zaglađenost, mekoća i tamne fleke.

*Svakodnevna upotreba fotoprotekcije sprečava pojavu i pogoršanje bora i tamnih mrlja izazvanih UV zračenjem.
**Studija sprovedena na dermokozmetičkom tržištu od strane AplusA i drugih partnera između januara 2023. i maja 2023. godine među dermatolozima u 34 zemlje koje predstavljaju više od 80 odsto svetskog BDP-a.
***Rezultat kliničkog ispitivanja korišćenjem UV-Age Daily na 40 žena tokom 8 nedelja.
spf vichy

Međutim, ne poseduju svi iste uslove kada je u pitanju zaštita od sunčevih zraka. Pojedini preferiraju lagani vodeni fluid, drugi tonirani, dok treći žele da on istovremeno ima ulogu u smanjenju nepravilnosti. Stoga smo pronašli čak tri proizvoda koji će pozitivno uticati na vašu kožnu barijeru, a koji ne ostavljaju bele tragove na svim tonovima kože. Takođe, njihova senzorijalnost je veliki benefit jer pružaju učinkovitu zaštitu, a lagan osećaj na koži.

01 | CAPITAL SOLEIL UV-AGE DAILY

Vodeni fluid protiv znakova foto-starenja kože CAPITAL SOLEIL UV-AGE DAILY sadrži SPF 50 plus. On pruža naprednu zaštitu od UVA i UVB zraka, te zaštitu od vidljivog svetla za sprečavanje pojave tamnih fleka za 27 odsto****. Ultraotporan, nevidljiv, nemastan i lagane teksture koja se brzo upija, ovaj fluid ne ostavlja lepljivi trag i ne začepljuje pore. U sebi sadrži 4 odsto peptida koji pomažu kod obnove kože i 2 odsto niacinamida protiv tamnih mrlja. Pored toga, u njegov sastav ulazi i vulkanska voda Vichy, bogata sa 15 minerala za jačanje barijere kože.

****Klinički test pigmentacije tamnih fleka sa analizom slike na 43 žene, tokom 56 dana svakodnevnog korišćenja.

02 | CAPITAL SOLEIL UV-AGE DAILY TINTED

Tonirani vodeni fluid protiv znakova foto-starenja kože CAPITAL SOLEIL UV-AGE DAILY TINTED sadrži SPF 50 plus. On je tonirana verzija prvog fluida koja se, usled prozračne teksture, tokom toplijih dana može koristiti umesto pudera. Njegova formula ne samo da pruža laganu pokrivenost, već utiče i na poboljšanje tonusa kože. Fluid se nanosi svakodnevno kao poslednji korak u rutini nege kože, a pet kapi dovoljno je za čitavo lice. Fluid nanesite na lice pokretima nagore, te ujednačite u području oko očiju i na vratu.

03 | CAPITAL SOLEIL UV-CLEAR SPF 50+

Fluid CAPITAL SOLEIL UV-CLEAR SPF 50+ pogodan je za osobe sa mešovitom do masnom kožom, a karakterističan je po izuzetno laganoj formuli koja je obogaćena salicilnom kiselinom i niacinamidom koji uklanjaju nepravilnosti – 66 odsto akni, 31 odsto sjaja i 32 odsto tamnih fleka*****. Takođe, nakon upotrebe fluida, pore izgledaju umanjene kod 98 odsto žena******. Pored toga, svi fluidi koriste snagu višestruko patentirane NETLOCK tehnologije bazirane na principu emulzije – UV filteri se nalaze unutar mikrokapljica gela koji, po nanošenju na kožu, formira otporni zaštitni film.

*****Kliničko ocenjivanje 34 volontera jednom dnevno tokom 56 dana.
******Samoprocena, 105 žena, 4 meseca.

 

Dakle, od početka leta deli nas svega nekoliko nedelja. Istovremeno, u susret visokim temperaturama, nastavljamo da razvijamo naviku koja se tiče svakodnevnog nanošenja proizvoda sa zaštitnim faktorom na telo, ali i lice. Naposletku, u bočici fluida koja će zauzeti svoje mesto na kupatilskoj stolici stoji jedan od najvažnijih podsetnika – i kada živimo brzo, ne starimo brzo. Svi navedeni proizvodi mogu se pronaći u apotekama. 

Foto: Vichy Laboratoires / Youtube

Učitati još
Zatvori