City escape: Pronašli smo minimalističke vile u Srbiji sa pogledom koji oduzima dah
City escape: Pronašli smo minimalističke vile u Srbiji sa pogledom koji oduzima dah

City escape: Pronašli smo minimalističke vile u Srbiji sa pogledom koji oduzima dah

Praznična sezona je iza nas. Ipak, uvek smo u potrazi za savršenim vikend rešenjima. Nedavno smo pronašli vintage Airbnb u Novom Sadu. Potom, otputovali smo do Poljske gde se nalazi jedinstveno travel iskustvo – spavanje u jurtama. Ukoliko vam je potreban beg iz grada i odmor u prirodi, ne morate da putujete daleko. Pronašli smo dve savršene vile na Airbnb-u u kojima je boravak kao stvoren za never ending zimske dane. Dodatni plus? Udaljene su svega nekoliko sati (i manje) od Beograda.

O čemu je reč? Naime, pretragom na Airbnb-u pažnju su nam privukle vile minimalističkog, modernog dizajna. U selima Ljutice i Mušići pronašli smo prelepe vile koje odišu planinskim vibeom. Estetika interijera (i eksterijera) san je svakoga ko se vodi mantrom: clear space, clear mind. Dostupne su za bukiranje već u februaru.

Spoj moderne arhitekture i prirode

U selu Ljutice pronašli smo vilu sa besprekornim ratingom. Na samo sat i po vremena vožnje od Beograda, ova vila je na samom vrhu naše vikend wishliste. Smeštena na vrhu brega, odiše pravim planinskim šarmom.

Sva u drvetu, spolja i iznutra, vila može da se pohvali i panoramskim pogledom. Mnoštvo visokih prozora dopušta da svetlost ulazi u svaku prostoriju, te je idealna i za Instagram-worthy fotografije. Smeštajnog kapaciteta previđenog za troje ljudi, predstavlja idealan getaway za manje porodice i prijatelje.

Cozy + romantic

Nešto dalje, na dva i po sata udaljenosti od Beograda, nalaze se Mušići. Ovo naselje u Zlatiborskom okrugu prava je oaza, a naš izbor vile sve što ste tražili od romantičnog i opuštajućeg putovanja. Ipak, ona može poslužiti i kao idealna opcija za friend trip.

Naime, prostrana vila broji čak tri spavaće sobe i može da ugosti (do) osmoro ljudi. Za uživanje u kuvanju i dobroj hrani tu je i kuhinja ispunjena sunčevim zracima. Locirana na izolovanom bregu, 720 metara nadmorske visine, predstavlja pravi beg od gužvi i buke. Dodatni opuštajući efekat pruža i borova šuma koja vilu okružuje sa svih strana. Sa više od 200 recenzija i ocenom od besprekornih pet zvezdica, sa ovom vilom ne možete pogrešiti. Jesmo li već pomenuli da je pet friendly?

Učitati još
Zatvori