Ukoliko niste isprobali kombinaciju tunjevine i avokada, učinite to danas – evo i zašto
Ukoliko niste isprobali kombinaciju tunjevine i avokada, učinite to danas – evo i zašto

Ukoliko niste isprobali kombinaciju tunjevine i avokada, učinite to danas – evo i zašto

Avokado i tunjevina predstavljaju dva sastojka oko kog su mišljenja često podeljena. Jedni ih obožavaju, dok se drugi radije odlučuju za druge namirnice prilikom pripreme obroka. Ipak, oba sastojka imaju brojne benefite i stoga je poželjno da se konzumiraju u različitim oblicima. Štaviše, možda čak i zajedno – i to u formi ukusnog umaka koji ima specifičnu aromu.

Recept na osnovu kog ga pripremamo pronašli smo na Instagram profilu Kitty’s Kitchen, a ova devojka tvrdi da se on najbolje kombinuje sa nori algama koje se koriste za sushi. Ona ovaj spoj opisuje kao match made in heaven, a sa obzirom na to da je priprema jednostavna i ne oduzima previše vremena – predlažemo da ovaj umak isprobate i sami. I to već danas.

Sastojci


  • konzerva tunjevine
  • avokado
  • majonez
  • praziluk
  • sriracha [ ili neki drugi pikantni ] sos
  • nori alge za sushi

Priprema


Za pripremu ukusnih umaka nije vam potrebno više od nekoliko minuta. To smo već utvrdili kada smo isprobali pikantni jalapeño & avocado umak po receptu Cardi B, te umak sa bademima i rikota sirom. Sve što je neophodno jeste da pažljivo sjedinite sve sastojke koristeći viljušku. U ovom slučaju, to su avokado, tunjevina, praziluk, te supena kašika [ ili dve ] majoneza i malo sriracha sosa. Sa obzirom na to da je on poprilično ljut, ne bi trebalo da stavite veliku količinu.

Iako sve namirnice imaju dominantne arome, zahvaljujući avokadu ovaj umak dobiće karakterističnu i drugačiju teksturu. Naposletku, zahvaljujući nori algama za sushi, celokupan obrok imaće crunchy efekat zahvaljući kom će celokupan gastronomski doživljaj biti još bolji.

Foto: Instagram @kittys_kitchen__ / Pexels @taryn-elliott & @cottonbro

Učitati još
Zatvori