Dva recepta za meksičke kesadilje u kojima meso zamenjujemo leblebijama i tunjevinom
Dva recepta za meksičke kesadilje u kojima meso zamenjujemo leblebijama i tunjevinom

Dva recepta za meksičke kesadilje u kojima meso zamenjujemo leblebijama i tunjevinom

Jela koja čine meksičku kuhinju, zbog karakterističnog i neretko pikantnog ukusa, velikom broju ljudi spadaju među omiljene. U ovoj kategoriji nalaze se i kesadilje koje se mogu napuniti različitim namirnicama. Ipak, njihov sastavni deo je tortilja koja se obavezno mora propržiti u tiganju, a na taj način dobija hrskavost, te neodoljiv ukus. Ovaj put, meso smo zamenili leblebijama i tunjevinom. U kombinaciji sa drugim sastojcima, konačni rezultat je ideja za današnji obrok – ručak, quick snack ili večeru.

01 ⏐ Kesadilje sa leblebijama


Sastojci za punjenje

  • crni luk
  • crvena paprika
  • 250g leblebija
  • dve supene kašike sosa od paradajza
  • kafena kašika soli
  • pola kafene kašike bibera
  • pola kafene kašike slatke paprike
  • pola kafene kašike korijandera
  • pet tortilja
  • izrendani sir

Sastojci za namaz od avokada

  • pola avokada
  • dve supene kašike svežeg korijandera
  • dve supene kašike vode
  • supena kašika majoneza
  • supena kašika maslinovog ulja
  • pola isceđenog limuna
  • pola kafene kašike meda ili javorovog sirupa
  • so i biber

Priprema

Iseckajte luk i papriku na sitne komade, a leblebije izgnječite viljuškom. Luk propržite u tiganju tri do četiri minute. Zatim dodajte papriku, a nakon pet minuta leblebije, sos od paradajza i začine. Dobro promešajte sve sastojke i ostavite ih na laganoj vatri još tri minute. Na tortilju stavite sir, a na njega punjenje od leblebija. Ispržite obe strane tortilje sve dok ne poprime zlatnu boju. Tortilje servirajte uz avokado sos koji ste dobili tako što ste prethodno sjedinili sve sastojke koji idu u njega.

@cookinwithaynur
@cookinwithaynur

02 ⏐ Kesadilje sa tunjevinom


Sastojci

  • dve konzerve tunjevine
  • tri supene kašike iseckanog peršuna
  • dve supene kašike kiselih krastavaca
  • dve supene kašike majoneza
  • pola kafene kašike soli
  • pola kafene kašike slatke paprike
  • pet tortilja
  • pesto sos
  • izrendani sir

Priprema

Procedura je, kao i kod prvog recepta, veoma jednostavna. U većoj posudi sjedinite tunjevinu, kisele krastavce, majonez, peršun i ostale začine. Na svaku tortilju stavite po jednu kašiku pesto sosa, na njega miks od tunjevine, a naposletku izrendani sir. Ispržite obe strane tortilje sve dok ne poprime zlatnu boju.

@cookinwithaynur
@cookinwithaynur

Foto: Instagram @cookinwithaynur

Učitati još
Zatvori