Tri sushi restorana u Novom Sadu za ljubitelje japanske kuhinje
Tri sushi restorana u Novom Sadu za ljubitelje japanske kuhinje

Tri sushi restorana u Novom Sadu za
ljubitelje japanske kuhinje

Iako smo već obišli azijske restorane u Beogradu, Journal gastro navigacija u Novom Sadu nas je do sad odvela samo u pravcu lokalnih kafe poslastičarnica. Nalik na iste, ponovo smo objedinili raznovrsne ukuse na jednom mestu, ali ovaj put na potpuno drugačiji način.

Svako ima određene preferencije po pitanju gastronomskih užitaka, ali mišljenja oko sushi rolnica su često podeljena. Jedni ih obožavaju, dok drugi ne žele ni da ih probaju. Ovo popularno japansko jelo može da se pripremi na stotinu različitih načina. A nakon što smo istražili neke od novosadskih lokala i restorana koji ih imaju u svojoj ponudi, sigurni smo da ih prilikom naredne posete ovom gradu nećete zaobići.

@coqui.castillo

01. Sushi Fresh • Maksima Gorkog 1a


Restoran Sushi Fresh nas svojim nesvakidašnjim spojevima i ukusima poziva da zaronimo u kulinarsku tradiciju. Na ovoj lokaciji gotovo svaki ljubitelj japanske kuhinje može da pronađe jelo ili rolnicu po svom ukusu. Prostor je istovremeno idealno mesto za date night sa voljenom osobom, ili čak team building u večernjim satima.

U ponudi se nalazi hrana vrhunskog kvaliteta, a Sakedon i Okonomiyaki samo su neki od brojnih specijaliteta. Takođe, tu je i nešto potpuno drugačije – crunchy sushi burger. A tokom hladnih zimskih dana koji predstoje, u prazničnom ambijentu čekaju vas tople supe i raznovrsni rinfuzni čajevi. Dakle, ukoliko želite da saznate šta se krije iza unikatnih imena njihovih rolnica – trk u Sushi Fresh. Lokal je otvoren svakog dana od 11 do 23 časova.

@sushi_fresh_novi_sad
@sushi_fresh_novi_sad
@sushi_fresh_novi_sad

02. Tokio Sushi • Nikole Pašića 1


Japanska prestonica u centru Novog Sada oživljava duh daleke i nepoznate kulture u svega nekoliko trenutaka i zalogaja. Pored klasičnih rolnica, na meniju se nalaze topla i hladna predjela, kao i salate i deserti. Od vege opcija preko spicy rolnica u vojvođanskom stilu pa sve do kremastog choco-orange deserta – Tokio Sushi je još jedno mesto koje definitivno ne smete da zaobiđete kada se zadesite u ovom gradu. Kao i prvi, i ovaj lokal vas dočekuje širom otvorenih vrata svakog dana od 11 do 23 časova.

@tokiosushi.rs
@tokiosushi.rs
@tokiosushi.rs

03. Sushirrito • Braće Ribnikara 15


Prvi premium street food lokal Sushirrito nudi svežu i ukusnu hranu, pravo iz Japana. Pored Novog Sada, genijalan sushi i burrito spoj može se isprobati na još dve lokacije – na Vračaru i Novom Beogradu. Među Sushirrito favoritima izdvojila su se jela u činijama poput Chicken katsu bowl Vegerrito bowl. Ipak, lični favorit za prošlu nedelju bio je Tuna kiss bowl.

Svako jelo u činiji ima svog dvojnika u formi burrito rolnica po kojima su prepoznatljivi. Takođe, ovde možete sami da napravite svoju kombinaciju i da svaki dan uživate u drugačijim ukusima. And while you’re at it, isprobajte i jedan od njihovih specijalnih soseva. Sushirrito je otvoren od ponedeljka do subote – od 10 do 22.30 časova.

@_sushirrito_
@_sushirrito_
@_sushirrito_
Učitati još
Zatvori