Snack time: Zapečeni batat sa plavim sirom, brusnicama i medom
Snack time: Zapečeni batat sa plavim sirom, brusnicama i medom

Snack time: Zapečeni batat sa plavim
sirom, brusnicama i medom

U Journal gastro rubrici smo uvek u potrazi za brzim i ukusnim rešenjima. Bilo da je reč o slatkoj ili slanoj verziji užine, ona je uvek dobrodošlo rešenje kada želimo da se prepustimo našoj hedonističkoj strani. Ukoliko ste planirali filmski maraton ili očekujete prijatelje, donosimo vam jedan sjajan gastro predlog koji dolazi od food blogerke Caitlin Latesse-Greene. Kombinacija batata i dva neodoljiva preliva donose fuziju ukusa. Ne sumnjamo da ćete ovaj snack i batat pripremljen na ovakav način uvrstiti na listu omiljenih. Evo kako ga možete napraviti.

Sastojci


  • 2 srednja batata
  • maslinovo ulje
  • so

Preliv I

  • 1/2 šolje oraha
  • 1/4 šolje bebi spanaća
  • 1/2 šolje sušenih brusnica
  • 1/4 kašičice soli
  • biber po ukusu
  • 3 kašike meda
  • 1/2 kašičice narendane kore pomorandže

Preliv II

  • 3/4 šolje rikota sira
  • 1/4 šolje plavog sira

Priprema


Zagrejte rernu na 425 stepeni. Premažite pleh maslinovim uljem i pospite malo soli. Isecite batat na krugove i rasporedite in u plehu, premažite ih maslinovim uljem i posolite. Pecite 20-25 minuta. Dok se batat peče, napravite prelive. Iseckajte orahe, zatim im dodajte spanać, brusnice i ponovo sve zajedno iseckajte. Sipajte u činiju pa dodajte so, biber, narendanu koru pomorandže i med. Sve sastojke dobro promešajte. U drugoj činiji dobro umešajte rikotu i prethodno usitnjen plavi sir. Kada su prelivi pripremljeni, na slatki krompir stavite po kašičicu mešavine sireva, potom i kašičicu drugog preliva. Po želji, pospite iseckanim peršunom. Nakon toga, batat je spreman za konzmiranje.

Učitati još
Zatvori