Snack time: Tri brzinska predloga sa bananama
Snack time: Tri brzinska predloga sa bananama

Snack time: Tri brzinska
predloga sa bananama

Ima li neko da ne voli banane? Verovatno ima, ali su definitivno u manjini. Banane kao jedna od naših omiljenih voćki neiscrpne su kada je kombinovanje u pitanju. A kako svi volimo brze recepte i ukusne poslastice, Journal donosi tri predloga snack-a u kojima su banane glavni sastojak.

#1 Banane sa kremastim premazom od pistaća i prelivom od bele čokolade

Ako vam sam naziv ovog preukusnog snack-a za čiju priprema vam bukvalno treba pet minuta već nije dovoljno zagolicao maštu, onda će vam  sigurno otvoriti apetit dok u nastavku budete čitali recept.  

Sastojci: 

  • Banane
  • Namaz od pistaća
  • Seckani pistaći
  • Otopljena bela čokolada

Način pripreme:

U pleh prvo stavite papir za pečenje, zatim, presecite banane na pola, poređajte ih u pleh jednu do druge. Uzmite namaz od pistaća i namažite svaku bananu. Zatim na preko dodajte seckane pistaće i sve to prelite otopljenom belom čokoladom. Pleh stavite u frižider na dva sata da se stegne i snack je gotov. 

#2 Krofne vs. banana bread

Poznato je već da smo veliki ljubitelji banana bread-a , a kako su se temperature spustile nije nam čak ni problem i rernu da uključimo. Ipak, pronašli smo modifikaciju čuvenog banana bread-a, ali ovaj put pravimo – krofne!

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 1/2 šolje pasirane banane
  • 1/4 javorovog sirupa ili nekog tečnog zaslađivača po izboru
  • 1/4 šolje rastopljenog putera ili kokosovog ulja
  • 1/3 bademovog mleka ili mleka po izboru 
  • 1 šolja brašna
  • 2 kašičice cimeta 
  • 1 kašičica praška za pecivo 

Način primene:

Sve sastojke pomešajte i stavite smesu u pleh za krofne i pecite na 180 stepeni oko 20 minuta. Nakon što se ispeku, pustite ih malo da se ohlade a zatim premažete otopljenim puterom i uvaljajte u mešavinh cimeta i šećera.

#3 Banana snack od ovsene kaše

Sastojci za smesu:

  • 1 manja zrela banana
  • 120g zobenih pahuljica
  • 80g meda
  • 1 kašika kokosovog ulja ili putera
  • 1 kašičica cimeta
  • Prstohvat soli

Način pripreme:

Izgnječite bananu, dodate ovsenu kašu i sve ostale sastojke u činiju i mešajte dok se dobro ne sjedine. Zatim smesu iz činije prebacite u pleh za proje, popunite kalup tako da unutrašnjost ostane prazna. Ubacite u rernu i pecite na 180 stepeni 25 do 30 minuta. Nakon što pleh izvadite iz rerne, ostavite ih da se skroz ohlade pre nego što ih izvadite iz kalupa. Nakon toga na red dolazi priprema preliva.

Sastojci za preliv:

  • Puding od vanile u prahu
  • Kašičica šećera 
  • Jedna šolja mleka

Sve sastojke zajedno sjediniti, promešati i staviti u šerpicu na srednju vatrj. Mešati dok se ne zgusne. Sipati preliv u unutrašnost kalupa i dodati iseckane banane. 

 

Foto: Pexels, Instagram @kizactivelife @itsmeryable

Učitati još
Zatvori