Super lak snack: Brodići sa sirom i krastavcem
Super lak snack: Brodići sa sirom i krastavcem

Super lak snack: Brodići sa
sirom i krastavcem

Sigurni smo da ne treba da pišemo o benefitinu koje krastavac kao povrće pruža našem organizmu (i umornim očima). Poželjno je da ga svakodnevno jedemo kroz salatu, ali sada donosimo idealan snack za koji vam treba manje od 5 minuta. Good side effect? Kroz terminologiju brodića ubedite svoje dete da unese svoju dozu vitamina kroz ovaj recept.

Neka brodići budu vaš fora snack kada deca treba da jedu zdravo. Takodje, kada gledate Netflix pred spavanje, umesto čipsa napravite ovu zdravu užinu, imaćete onaj preko potreban osećaj da nešto grickate, a to nešto će biti zdravo.

Sastojci

  • 300 gr krastavca
  • 80g običnog ili krem sira na biljnoj bazi
  • 1/2 osušenog povrća
  • so
  • susamovo seme
  • bosiljak, peršun ili mirodjija

 

Operite krastavac i isecite ga na pola po dužini, što će biti dovoljno za jedno serviranje. Malom kašikom eliminišite prvi unutrašnji sloj kako bi napravili mesta za krem sir. Pomešajte sir sa odabranim osušenim biljkama, a ukoliko volite sveže povrće možete iseckati crvenu papriku jako sitno i uraditi i tu kombinaciju. Na svaki krastavac namažite krem sir, dekorišite susamovim semenom i bosiljkom (ili peršunom i mirodjijom).

Vaš super brzi & super zdravi snack je gotov. Već čujemo kako vičete deci iz susedne sobe da su brodići spremni. Prijatno!

*Mini hack: Umesto krem sira možete kao preliv staviti i humus, koji sjajno ide uz sveže krastavce.

*Mini hack 2: Svojim mališanima ovaj snack možete poslužiti u neodoljivim GIR snack setovima za decu

Foto: Instagram; @21daystokate; 2nutritiondynamixrd

Učitati još
Zatvori