Recept za rolovani patlidžan punjen sirom, orasima i semenkama nara
Recept za rolovani patlidžan punjen sirom, orasima i semenkama nara

Recept za rolovani patlidžan punjen
sirom, orasima i semenkama nara

Plavi patlidžan može da se iskoristi u pripremi različitih jela. Ipak, činjenica je da na ovo povrće nećete automatski pomisliti prilikom odluke o tome šta ćete danas spremati za ručak ili večeru. Njegov bogat ukus odlično se kombinuje sa različitim namirnicama, a to smo već zaključili prilikom isprobavanja pikantnog patlidžana i tradicionalnog libanskog jela, odnosno sosa baba ghanoush. Štaviše, i Una Krlić ga je uključila u svoj savršeno izbalansirani doručak. Ovaj put pripremamo ga na nešto drugačiji način – u formi rolnica koje ne zahtevaju previše vremena, a zbog ukusnog punjenja predstavljaju idealnu opciju za nešto laganiji meal of the day.

@doughykitchen
@doughykitchen

Sastojci


  • dva patlidžana
  • maslinovo ulje
  • 200g sitnog sira
  • dve supene kašike grčkog jogurta
  • pet oraha
  • tri grančice peršuna
  • čen belog luka
  • kafena kašika čili paprike u prahu
  • semenke nara
  • so

Priprema


Pripremite patlidžan tako što ćete ga po dužini iseći na tanke kriške. Stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje, te pospite na svaku malu količinu maslinovog ulja i soli. Pecite ih u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta. Za to vreme, pomešajte sve ostale sastojke kojima ćete kasnije puniti patilidžan. Orah, peršun i beli luk sitno iseckajte, a u smesu dodajte i kafenu kašiku maslinovog ulja. Nakon što su se kriške koje ste izvadili iz rerne malo ohladile, na vrh stavite jednu kašiku fila i rolat umotajte. Svaki od njih pospite sa još malo maslinovog ulja i posložite ih na tanjir. Naposletku, po želji dodajte preostali peršun, iseckani orah i semenke nara.

Foto: Instagram @doughykitchen

Učitati još
Zatvori